در زیر جدول کالری مواد غذایی گوناگون را گرد آوری کرده ام که امیدوارم با اطلاع از کالری مواد غذایی بهتر بتوانید برنامه ی غذایی خود را تنظیم کنید.با فیت باشیم همراه باشید:
فهرست
کالری چیست
کالری برای اولین بار در سال ۱۸۲۴ میلادی توسط نیکلاس کلمان به عنوان واحدی از گرما تعریف شد. واژه کالری از واژه لاتین calor به معنی گرما گرفته شدهاست. بین سالهای ۱۸۴۱ و ۱۸۶۷ این لغت به فرهنگهای انگلیسی و فرانسوی اضافه شد.
کالری مواد غذایی
انواع کالری
کالری کوچک یا گرمکالری (نماد:cal) که برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای ۱ گرم آب در فشار هوای ۱ اتمسفر به اندازه ۱ درجه سلسیوس.
کالری بزرگ یا کیلوگرمکالری(کیلوکالری) (نماد:Cal یا kcal) که همان کالری غذایی (به انگلیسی: food calorie) است و مقدار آن برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای °۱ سانتیگرادی ۱ کیلوگرم آب.
کالری مواد غذایی
یک کالری بزرگ برابر است با ۱۰۰۰ کالری کوچک.(میزان انرژی غذایی که میخوریم با کیلوکالری اندازهگیری میشود.این واحدها سالها در سیستم اندازهگیری متریک استفاده میشدند. در سال ۱۹۴۸، جامعه علمی تصمیم گرفت که چون در گرما (مانند کار) انرژی منتقل میشود یکای SI برای گرما باید همان ژول باشد.
1کالری کوچک تقریباً برابر است با ۴/۲ ژول (بهطور دقیق ۴/۱۸۶۸ ژول)
1 کالری بزرگ تقریباً برابر با ۴/۲ کیلوژول میباشد.
یک کالری عبارت است از مقدار گرمای (انرژی) لازم برای اینکه دمای یک گرم آب را از ۱۴/۵ درجه به ۱۵/۵ درجه سلسیوس افزایش دهد.
کالری مواد غذایی
درشت مغذی هایی که کالری مهیا می کنند عبارتند از پروتئین، چربی و کربوهیدرات.به صورت متوسط کربوهیدرات و پروتئین در هر گرم 4 کالری دارند، الکل 7 کالری و چربی 9 کالری در هر گرم دارند.وقتی غذا می خوریم ترکیبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی به بدن کالری می رسانند.
اولین گام زمانی که چیزی می خوریم یا می نوشیم نیاز است تجزیه غذا به ملکول های تنها است.این اتفاق در زمان فرآیند گوارش اتفاق می افتد و تک واحد های کربوهیدرات، پروتئین و چربی در طول دیواره روده جذب جریان خون می شوند.وقتی این واحدها وارد جریان خون می شوند، بدن می تواند آنها را به سلول های مختلفی که به آنها نیاز دارند منتقل کند و یا ذخیره شان کند.
با بالا رفتن سطح کربوهیدرات ( گلوکز ) در جریان خون انسولین آزاد می شود. انسولین مانند نگهبان دروازه ای عمل می کند که اجازه می دهد گلوکز وارد سلول های بدن شوند و از جریان خون بیرون بیایند. تمام سلول ها برای داشتن عملکرد به انرژی غذاها نیاز دارند.
تمام سلول ها از انرژی برای انواع کارها استفاده می کنند از جمله سوخت و ساز، مسیرهای پیام رسانی و همچنین برای ساخت سلول های جدید و انقباض عضلات است.می توانیم انرژی اضافی را به صورت گلیکوژن یا ذخایر چربی ذخیره کنیم. وقتی انرژی دریافت شده به اندازه کافی نباشد، بدن می تواند گلیکوژن ها را بشکند تا کربوهیدرات مهیا کند و همچنین می تواند ذخایر چربی را تجزیه بکند تا انرژی مورد نیاز خود را بدست آورد.
کالری مواد غذایی – جدول کالری نان و روغن ها
در زیر جدول کالری نان و انواع روغن ها گرد آوری شده است.با فیت باشیم همراه باشید.
کالری مواد غذایی
ماده غذایی
مقدار
کالری
سنگک
هر کف دست (بدون احتساب انگشتان)
80
نان لواش
1عدد
302
روغن نباتی
100گرم
900
نان بربری
هر کف دست (بدون احتساب انگشتان)
75-80
نان تافتون
هر کف دست (بدون احتساب انگشتان)
35
نان لواش
هر کف دست (بدون احتساب انگشتان)
25
نان باگت
برش ۳۰ گرمی از نان باگت
75
نان تست
هر یک برش
80
نان جو
هر کف دست (بدون احتساب انگشتان)
75
نان سوخاری
یک تکه نان سوخاری متوسط
35-40
نان همبرگری
۳۰ گرم معادل نصف نان همبرگر
80
کالری مواد غذایی – غلات کامل و حبوبات
در زیر جدول کالری غلات کامل گرد آوری شده است.اطلاع از کالری غلات کامل و حبوبات برای تهیه رژیم غذایی اصولی کلیدی است.
جدول کالری مواد غذایی
ماده غذایی
مقدار
کالری
لوبیا چیتی پخته
100گرم
۱۴۳
لوبیا چیتی خام
100گرم
۳۴۷
لوبیا سبز تازه
100گرم
۳۱
لوبیا سیاه پخته شده
100گرم
۱۳۲
نخود فرنگی پخته
100گرم
۱۸
لوبیا چشم بلبلی خام
100گرم
۸۵
لوبیا سویا خام
100گرم
۳۴۷
لوبیا قرمز پخته شده
100گرم
۱۲۷
لوبیا قرمزخام
100گرم
۳۳۳
لوبیا سفید پخته شده
100گرم
۱۳۹
لپه پخته شده
100گرم
۱۱۸
لپه خام
100گرم
۳۴۰
عدس پخته
100گرم
۱۱۶
عدس خام
100گرم
۳۵۳
باقالی تازه خام
100گرم
۸۸
باقالی خشک
100گرم
۳۰۰
نخود پخته شده
100گرم
۱۶۴
نخود خام
100گرم
۳۶۴
ماش پخته شده
100گرم
۱۰۵
ماش خام
100گرم
۳۴۷
جو
۱ فنجان (۱۵۷ g)
۵۵۶ کالری
برنج قهوه ای
۱ فنجان (۱۹۵ g)
۷۵۷ کالری
گندم سیاه
۱ فنجان (۱۷۰ g)
۵۸۳ کالری
وافل ذرت
۱ وافل (۴۰ g)
۱۱۰ کالری
آرد ذرت
۱ فنجان (۱۲۲ g)
۴۴۲ کالری
نشاسته ذرت
۱ فنجان (۱۲۸ g)
۴۸۸ کالری
کراکر
۱ کراکر (۷ g)
۳۵ کالری
دانه کتان
۱ فنجان (۱۶۸ g)
۸۹۷ کالری
گلوتن
(۲۸ g)
۱۰۴ کالری
گندم خراسان (کاموت)
۱ فنجان (۱۸۶ g)
۶۲۷ کالری
دانه ارزن
۱ فنجان (۱۲۸ g)
۴۸۴ کالری
آرد دانه ارزن
۱ فنجان (۱۴۰ g)
۵۲۱ کالری
سبوس جو دوسر
۱ فنجان (۹۴ g)
۲۳۱ کالری
کینوا
۱ فنجان (۱۷۰ g)
۶۲۶ کالری
گندم آلمانی
۱ فنجان (۱۷۴ g)
۵۸۸ کالری
سبوس گندم آلمانی
۱ فنجان (۱۶۰ g)
۲۸۳ کالری
دانه آفتاب گردان
۱ فنجان (۱۴۰ g)
۸۱۸ کالری
سبوس گندم
۱ فنجان (۵۸ g)
۱۲۵ کالری
جوانه گندم
۱ فنجان (۱۱۳ g)
۴۳۲ کالری
گلوتن گندم
۱ tsp (3 g)
۱۰ کالری
نشاسته گندم
۱ فنجان (۱۶۷ g)
۶۰۱ کالری
گندم سبوس دار
۱ فنجان (۱۱۰ g)
۳۸۶ کالری
کالری مواد غذایی – میوه ها
در جدول زیر کالری میوه ها گرد آوری شده است.میوه ها جزو مواد غذایی مهم در چرخه ی غذایی ما هستند و دانستن کالری این مواد کمک کننده خواهد بود.
من از کودکی به ورزش علاقه داشتم و انواع ورزش ها را امتحان کرده ام.کسب اطلاعات و نوشتن در مورد ورزش و تغدیه برای من بسیار لذت بخش است و همیشه سعی میکنم اطلاعات درست گردآوری کنم.ورزش و تغدیه دو رکن اساسی برای سلامتی بدن است بنابراین سعی میکنم اطلاعات معتبر و جامع گردآوری کنم.