در زیر کالری مواد غذایی گوناگون را گرد آوری کرده ام که امیدوارم با اطلاع از کالری مواد غذایی بهتر بتوانید برنامه ی غذایی خود را تنظیم کنید:

کالری مواد غذایی
کالری مواد غذایی
ماده غذاییمقدارکالری
آب سيب1لیوان90
سنگکیک کف دست80
مرغ 100گرم232
نان لواش1عدد302
برنج پخته100گرم130
تخم مرغ1عدد متوسط70
قند1حبه متوسط10
خرماي خشك00 گرم310
دلمه متوسطيك عدد150
كيك100گرم350
دوغ100گرم15
ذرت100گرم80
ذرت بو داده با روغن100گرم357
ذرت خام يك عدد100گرم75
گردو1عدد30
روغن نباتی100گرم900
زردآلو100گرم50
گندم100گ340
گوشت گوساله100گ200
سوسیس100گ300
سویا100گ380
سیب زمینی100گ75

کالری

(به انگلیسی: Calorie) برای اولین بار در سال ۱۸۲۴ میلادی توسط نیکلاس کلمان به عنوان واحدی از گرما تعریف شد. واژه کالری از واژه لاتین calor به معنی گرما گرفته شده‌است. بین سال‌های ۱۸۴۱ و ۱۸۶۷ این لغت به فرهنگ‌های انگلیسی و فرانسوی اضافه شد.

کالری به دو صورت تعریف می‌شود:

  • کالری کوچک یا گرم‌کالری (نماد:cal) که برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای ۱ گرم آب در فشار هوای ۱ اتمسفر به اندازه ۱ درجه سلسیوس.
  • کالری بزرگ یا کیلوگرم‌کالری(کیلوکالری) (نماد:Cal یا kcal) که همان کالری غذایی (به انگلیسی: food calorie) است و مقدار آن برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای °۱ سانتیگرادی ۱ کیلوگرم آب.

۱ یک کالری بزرگ برابر است با ۱۰۰۰ کالری کوچک.(میزان انرژی غذایی که می‌خوریم با کیلوکالری اندازه‌گیری می‌شود

این واحدها سالها در سیستم اندازه‌گیری متریک استفاده می‌شدند. در سال ۱۹۴۸، جامعه علمی تصمیم گرفت که چون در گرما (مانند کار) انرژی منتقل می‌شود یکای SI برای گرما باید همان ژول باشد.

  • ۱ کالری کوچک تقریباً برابر است با ۴/۲ ژول (به‌طور دقیق ۴/۱۸۶۸ ژول)
  • ۱ کالری بزرگ تقریباً برابر با ۴/۲ کیلوژول می‌باشد.

یک کالری عبارت است از مقدار گرمای (انرژی) لازم برای اینکه دمای یک گرم آب را از ۱۴/۵ درجه به ۱۵/۵ درجه سلسیوس افزایش دهد.

کالری مواد غذایی در بدن

درشت مغذی هایی که کالری مهیا می کنند عبارتند از پروتئین، چربی و کربوهیدرات.
به صورت متوسط کربوهیدرات و پروتئین در هر گرم 4 کالری دارند، الکل 7 کالری و چربی 9 کالری در هر گرم دارند.
وقتی غذا می خوریم ترکیبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی به بدن کالری می رسانند.

اولین گام زمانی که چیزی می خوریم یا می نوشیم نیاز است تجزیه غذا به ملکول های تنها است.
این اتفاق در زمان فرآیند گوارش اتفاق می افتد و تک واحد های کربوهیدرات، پروتئین و چربی در طول دیواره روده جذب جریان خون می شوند.

وقتی این واحدها وارد جریان خون می شوند، بدن می تواند آنها را به سلول های مختلفی که به آنها نیاز دارند منتقل کند و یا ذخیره شان کند.

با بالا رفتن سطح کربوهیدرات ( گلوکز ) در جریان خون انسولین آزاد می شود. انسولین مانند نگهبان دروازه ای عمل می کند که اجازه می دهد گلوکز وارد سلول های بدن شوند و از جریان خون بیرون بیایند.
تمام سلول ها برای داشتن عملکرد به انرژی غذاها نیاز دارند.

تمام سلول ها از انرژی برای انواع کارها استفاده می کنند از جمله سوخت و ساز، مسیرهای پیام رسانی و همچنین برای ساخت سلول های جدید و انقباض عضلات است.

می توانیم انرژی اضافی را به صورت گلیکوژن یا ذخایر چربی ذخیره کنیم. وقتی انرژی دریافت شده به اندازه کافی نباشد، بدن می تواند گلیکوژن ها را بشکند تا کربوهیدرات مهیا کند و همچنین می تواند ذخایر چربی را تجزیه بکند تا انرژی مورد نیاز خود را بدست آورد.

شاید مطالب زیر برای شما جذاب باشد: