ال آرژنین

ال آرژنین

ال آرژنین یک اسید آمینه است که به بدن در ساخت پروتئین کمک می کند. بدن شما معمولاً تمام ال آرژنین مورد نیاز خود را تولید می کند. این مکمل در بیشتر غذاهای غنی از پروتئین ، از جمله ماهی ، گوشت قرمز ، مرغ ، سویا ، غلات سبوس دار ، لوبیا و محصولات لبنی یافت می شود.برای کسب اطلاعات جامع تر ادامه ی مقاله را در فیت باشیم دنبال کنید.

ال آرژنین چیست ؟

ال آرژنین

 

ال آرژنین یک اسید آمینه است. اسیدهای آمینه عناصر سازنده پروتئین ها هستند و به دسته های اساسی و غیر اساسی تقسیم می شوند.

آمینو اسیدهای غیر ضروری در بدن ساخته می شوند ، اما آمینو اسیدهای ضروری چنین نیستند. به همین ترتیب ، آنها باید از طریق رژیم غذایی تأمین شوند.

ال آرژنین نیمه ضروری یا در مواقعی ضروری در نظر گرفته می شود ، به این معنی که در شرایط و مواقع خاصی از جمله بارداری ، نوزادی ، بیماری بحرانی و صدمات ضروری می شود.

برای تولید نیتریک اکسید ، یک مولکول سیگنالینگ که برای انواع فرایندها و عملکردهای بدن از جمله تنظیم جریان خون ، عملکرد میتوکندری و ارتباطات سلولی مورد نیاز است لازم میباشد.

علاوه بر این ، این ماده به عنوان پیش ماده سایر اسیدهای آمینه از جمله گلوتامات ، پرولین و کراتین عمل می کند و برای سلامتی و عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری است.مقاله ی مکمل کراتین را بخوانید.

آرژنین برای رشد سلولهای T ضروری است ، گلبول های سفید خون که نقش اصلی را در پاسخ ایمنی ایفا می کنند.

از آنجا که ال-آرژنین نقش بسیار مهمی در بدن شما دارد ، کمبود این اسید آمینه می تواند عملکرد سلول و اندام را مختل کرده و منجر به پیامدهای جدی و نامطلوبی برای سلامتی شود.

ال آرژنین

ال آرژنین از چند طریق تولید می شود. می تواند از طریق تجزیه پروتئین های بدن از آمینواسید سیترولین سنتز شود یا از طریق دریافت پروتئین در رژیم غذایی به دست آید.

این ماده در برخی غذاهای غنی از پروتئین ، از جمله گوشت ، مرغ ، لبنیات ، آجیل ، محصولات سویا و ماهی متمرکز شده است. متوسط ​​دریافت روزانه ال آرژنین از غذاها 4-6 گرم گزارش شده است.

برای مرجع ، تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی معمول غربی بین 25-30٪ از کل آرژنین موجود در بدن را تأمین می کند.

علاوه بر این ، ال-آرژنین را می توان با مصرف مکمل ها به دست آورد. مکمل های ال آرژنین به طور گسترده ای در دسترس هستند و به صورت پودر ، مایع ، کپسول و قرص در فروشگاه های مواد غذایی ، فروشگاه های مکمل و آنلاین یافت می شوند.

این مقاله عمدتا در مورد فواید و کاربردهای مکمل های ال آرژنین است.

 

 

 

فواید و موارد استفاده از مکمل ال آرژنین

 

ال آرژنین

 

مکمل های آرژنین به دلایل مختلف توسط بسیاری از جمعیت ها ، از جمله ورزشکاران و کسانی که بیماری های خاصی مانند فشار خون دارند ، مصرف می شوند. آنها همچنین در محیط بالینی برای درمان بیماران جدی یا افراد زخمی استفاده می شوند.

تحقیقات نشان داده است که ال آرژنین ممکن است هنگام استفاده به عنوان مکمل ، مزایای بالقوه مختلفی را ارائه دهد. با این حال ، نتایج مختلف است ، و آرژنین ممکن است برای برخی از شرایط موثر باشد همانطور که بسیاری از شرکت های مکمل ادعا می کنند.

 

 

 

افزایش عملکرد ورزشی

ال آرژنین

 

شواهد محدود نشان می دهد که مکمل های آرژنین ممکن است با افزایش اکسید نیتریک در بدن ، عملکرد خون را افزایش دهند که باعث بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی به عضلات می شود.

 

به عنوان مثال ، یک مطالعه تصادفی در سال 2017 در 56 بازیکن فوتبالیست مرد نشان داد که درمان با 2 گرم آرژنین روزانه به مدت 45 روز به طور قابل توجهی عملکرد ورزشی را در مقایسه با یک گروه دارونما افزایش می دهد.

یک مطالعه کوچک دیگر روی 9 مرد نشان داد که کسانی که یک ساعت قبل از ورزش شدید یک نوشیدنی حاوی 6 گرم ال- آرژنین مینوشند ، به طور قابل توجهی سطح اکسید نیتریک خون را افزایش داده و قادر به ورزش طولانی تر هستند ، در مقایسه با گروه دارونما.

با این حال ، بیشتر مطالعات در این رابطه نشان داده است که آرژنین برای بهبود عملکرد ورزشی مفید نیست و تاثیر چندانی روی عملکرد ورزشی ندارد.

ال سیترولین ، پیش ماده L-arginine که بعداً در این مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت ، ممکن است گزینه بهتری برای تقویت عملکرد ورزشی باشد.

 

تنظیم فشار خون

ال آرژنین

 

مکمل های آرژنین ممکن است برای کسانی که فشار خون دارند مفید باشد.

مطالعات نشان داده است که مصرف مکمل های آرژنین ممکن است به کاهش میزان فشار خون سیستولیک (فشار بالا) و دیاستولیک (فشار پایین) کمک کند.

آرژنین برای تولید اکسید نیتریک مورد نیاز است ، که برای شل سازی سلولهای عروق خونی و همچنین تنظیم فشار خون لازم است.

یک بررسی در سال 2016 از 7 مطالعه نشان داد که مکمل ال آرژنین با استفاده از دو روش خوراکی و وریدی (IV) به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا به ترتیب تا 5.4 میلی متر در جیوه و 3.1 میلی متر در جیوه کاهش می دهد.

 

مدیریت بیماری های بحرانی

ال آرژنین

آرژنین هنگامی ضروری می شود که بدن شما به دلیل شرایطی مانند عفونت و صدمات ناشی از ضربه به خطر بیفتد و به دلیل تقاضای فیزیولوژیک ، آرژنین به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

در این شرایط ، بدن شما دیگر نمی تواند نیازهای آرژنین شما را برآورده کند ، و باید از طریق منابع خارجی تأمین شود.

کاهش ال آرژنین در طی بیماری بحرانی یا بعد از جراحی منجر به عوارض جانبی جدی از جمله اختلال در عملکرد ایمنی بدن و جریان خون می شود. برای جلوگیری از این عوارض احتمالی ، مکمل های آرژنین به طور مکرر در شرایط بالینی برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود.

به عنوان مثال ، از آرژنین خوراکی یا IV معمولاً برای درمان عفونت های جدی مانند انتروکولیت نکروزان در نوزادان ، موارد سپسیس ، سوختگی ، بیماری های مزمن و زخم ها و همچنین در بیماران قبل و بعد از جراحی و تروما استفاده می شود.

 

تنظیم قند خون با ال آرژنین

ال آرژنین

 

تحقیقات نشان می دهد که آرژنین با بهبود متابولیسم گلوکز و حساسیت به انسولین ، ممکن است برای مبتلایان به دیابت مفید باشد.

آرژنین برای تولید اکسید نیتریک مورد نیاز است. اکسید نیتریک نقش مهمی در عملکرد سلولی و چگونگی پاسخ بدن شما به انسولین دارد ، هورمونی که قند خون را از خون شما به سلولها منتقل می کند ، جایی که برای انرژی استفاده می شود.

بنابراین ، افزایش در دسترس بودن اکسید نیتریک ممکن است به تقویت عملکرد سلولهای ترشح کننده انسولین کمک کند و به بدن شما کمک کند تا از قند خون به طور موثرتری استفاده کند.

برخی تحقیقات نشان داده است که درمان طولانی مدت با مکمل های آرژنین ممکن است از ابتلا به دیابت در جمعیت در معرض خطر جلوگیری کند.

مطالعه ای روی 144 فرد مبتلا به اختلال در تنظیم قند خون نشان داد که درمان با 6.4 گرم ال آرژنین در روز به مدت 18 ماه ، در مقایسه با گروه دارونما ، احتمال ابتلا به دیابت را برای یک دوره 90 ماهه کاهش می دهد.

 

 

سایر مزایای بالقوه ال آرژنین

ال آرژنین

علاوه بر مزایای بالقوه ذکر شده در بالا ، برخی از تحقیقات نشان می دهد که مکمل های ال آرژنین  در صورت استفاده به روش های زیر ممکن است مفید باشند:

 

  • درمان اختلال نعوظ: یک بررسی در سال 2019 از 10 مطالعه نشان داد که مصرف مکمل های آرژنین در دوزهای مختلف از 1.5 تا 5 گرم در روز به طور قابل توجهی باعث بهبود اختلال نعوظ می شود ، در مقایسه با دارونما یا عدم درمان.
  • بهبود جریان خون: برخی شواهد نشان می دهد که مکمل های ال آرژنین ممکن است عملکرد رگ های خونی و جریان خون را در جمعیت های خاص بهبود بخشد. با این حال ، نتایج مطالعه متناقض است و بسیاری دریافتند که ال آرژنین هیچ فایده ای ندارد.
  • درمان و پیشگیری از پره اکلامپسی: مطالعات نشان داده است که درمان با ال-آرژنین در دوران بارداری ممکن است به پیشگیری و درمان پره اکلامپسی کمک کند ، پره اکلامپسی یک وضعیت خطرناک است که با فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار مشخص می شود.

ال آرژنین

این لیست جامع نیست و ال-آرژنین به دلیل تأثیرات بالقوه مفید آن در شرایط مختلف ، از جمله چاقی ، بیماری قلبی ، سرطان ، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ، ناباروری و اضطراب ، یا به تنهایی یا به صورت ترکیبی با سایر مکمل ها مورد مطالعه قرار گرفته است.

با این حال ، تحقیقات در مورد اثرات ال-آرژنین در افراد مبتلا به این و بسیاری از بیماری های دیگر محدود و غیرقطعی است ، و نیاز به مطالعات آینده را بشتر می کند.

علاوه بر مزایای بالقوه و کاربردهای فوق ، بسیاری از افراد به دلایل مختلفی از جمله کاهش خطر سرماخوردگی و تقویت کاهش وزن از مکمل های ال آرژنین استفاده می کنند. با این حال ، بسیاری از این مزایای ادعا شده توسط تحقیقات علمی پشتیبانی نمی شوند.

 

 

 

عوارض جانبی ال آرژنین و اقدامات احتیاطی

ال آرژنین

به طور کلی ، تحقیقات نشان داده است که ال آرژنین در صورت مصرف ، حتی در صورت استفاده روزانه برای مدت زمان طولانی 1 سال یا بیشتر ، بی خطر است و به طور کلی به خوبی تحمل می شود.

با این حال ، می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی را ایجاد کند ، از جمله نفخ شکم ، درد شکم ، حالت تهوع و اسهال ، به خصوص هنگامی که در دوزهای بالا یعنی 9 گرم یا بیشتر در روز مصرف شود.

با این حال ، یک مطالعه 90 روزه بر روی 142 بزرگسال نشان داد که دوز روزانه حداکثر 30 گرم به خوبی تحمل می شود و هیچ گونه عوارض جانبی ندارد ، این نشان می دهد که حتی دوزهای بسیار زیاد ال آرژنین نیز حداقل در کوتاه مدت ایمن هستند.

حتی اگر آنها دارای مشخصات ایمنی قوی هستند ،عده ای خاص نباید مکمل های آرژنین مصرف کنند.

به عنوان مثال ، کسانی که مبتلا به آسم ، سیروز کبدی ، بیماری کلیوی ، فشار خون پایین و کمبود گوانیدینواستات متیل ترانسفراز هستند – یک اختلال ارثی که بر متابولیسم آرژنین تأثیر می گذارد ، باید از مصرف ال-آرژنین جلوگیری کنند.

 

مقدار و طریقه مصرف ال آرژنین

ال آرژنین

دوزهای آرژنین بسته به آنچه برای درمان استفاده می شود بسیار متفاوت است.

به عنوان مثال ، در مطالعات بررسی اثرات ال آرژنین بر فشار خون از دوزهای 6 تا 30 گرم در روز به مدت 2 تا 24 هفته استفاده شده است.

در افراد مبتلا به اختلال نعوظ ، تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه 1.5 تا 5 گرم ال-آرژنین ممکن است به طور قابل توجهی علائم را بهبود بخشد.

هنگامی که برای درمان پره اکلامپسی استفاده می شود ، دوز آن معمولاً از 3تا4 گرم در روز تا 12 هفته یا تا زمان زایمان تحت نظر پزشک است. ال آرژنین همچنین ممکن است به طور داخل وریدی به زنان باردار مبتلا به فشار خون بالا در محیط بالینی داده شود.

اگرچه دوزهای بالاتر اغلب در محیط های تحقیقاتی و بالینی استفاده می شود ، توصیه می شود دوز روزانه L-arginine زیر 9 گرم در روز نگه داشته شود تا از عوارض جانبی احتمالی دستگاه گوارش ، از جمله حالت تهوع ، اسهال و نفخ شکم جلوگیری شود.

مانند سایر اسیدهای آمینه منفرد ، توصیه می شود L-arginine بین وعده های غذایی برای حداکثر جذب مصرف شود.

 

 

 

مصرف بیش از حد

ال آرژنین

همانطور که در بالا ذکر شد ، آرژنین به طور کلی بی خطر تلقی می شود ، حتی اگر در دوزهای بالا استفاده شود.

با این حال ، می توان مقدار زیادی آرژنین مصرف کرد که به خصوص برای کودکان خطرناک است. در ادامه این مقاله با جزئیات بیشتری توضیح داده خواهد شد.

 

 

تداخلات ال آرژنین

ال آرژنین

ال آرژنین ممکن است با داروهای خاصی تداخل کند ، از جمله:

 

  • داروهای کاهش دهنده فشار خون: انالاپریل (وازوتک) ، لوزارتان (کوزار) ، آملودیپین (نورواسک) ، فوروزماید (لاسیکس) و غیره
  • داروهای سو عملکرد نعوظ: سیلدنافیل سیترات (ویاگرا) ، تادالافیل (سیالیس) و غیره
  • داروهای رقیق کننده خون: کلوپیدوگرل (پلاویکس) ، انوکساپارین (لوونوکس) ، هپارین ، وارفارین (کومادین) و غیره
  • داروهای ضد دیابت: انسولین ، پیوگلیتازون (Actos) ، گلیپیزاید (Glucotrol) و غیره
  • داروهایی که جریان خون را افزایش می دهند: نیتروگلیسیرین (نیترو-دور ، نیترو-بید ، نیتروستات) ، ایزوسوربید (سوربیترات ، ایمدور ، ایزوردیل) و غیره
  • داروهای ادرار آور: آمیلوراید (میدامور) و تریامترن (دیرنیوم) ، اسپیرونولاکتون (آلداکتون) و غیره

 

علاوه بر این ، ال-آرژنین ممکن است با مکمل ها و مواد خاصی تداخل کند ، از جمله:

 

  • گیاهان و مکمل هایی با اثرات کاهش فشار خون: کوآنزیم Q10 ، پنجه گربه ، روغن ماهی ، لیسیوم ، گزنه ، تیانین و غیره
  • گیاهان و مکمل هایی که ممکن است قند خون را کاهش دهند: شنبلیله ، جینسینگ Panax ، جینسینگ سیبری ، صمغ گوار و غیره
  • گیاهان و مکمل هایی که خون را رقیق می کنند: میخک ، گلپر ، سیر ، جینکو بیلوبا ، جینسینگ Panax ، زردچوبه و غیره
  • زایلیتول: هنگام تعامل با این الکل قندی ممکن است باعث کاهش قند خون شود.

 

طریقه و نحوه ی نگهداری مکمل ال آرژنین

مکمل های ال آرژنین را در یک منطقه خشک و خنک نگه دارید. از قرار دادن مکمل در معرض گرما یا رطوبت خودداری کنید.

 

 

مکمل ال آرژنین برای زنان و بانوان باردار یا شیرده

ال آرژنین

ال آرژنین در بارداری تحت شرایط خاصی از جمله پره اکلامپسی استفاده می شود.

مکمل آرژنین در دوران بارداری به طور معمول توسط پزشک به دلیل خاصی مانند پره اکلامپسی یا خطر پره اکلامپسی و محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) تجویز و کنترل می شود.

برخی شواهد نشان می دهد که مکمل های ال آرژنین ممکن است نتایج بارداری و همچنین سلامت جنین و مادر را بهبود دهند.

دلیل این امر آنست که در دوران بارداری ، نیاز بدن به ال-آرژنین به دلیل رشد جنین و رشد جفت افزایش می یابد. این نیاز بیشتر ممکن است از طریق رژیم غذایی تأمین نشود ، به ویژه در زنانی که در محیط کم منابع و بدون دسترسی به غذاهای غنی از پروتئین زندگی می کنند.

بعلاوه ، اگرچه افزایش تقاضا برای آرژنین در دوران بارداری از طریق رژیم غذایی تأمین می شود ، اما ممکن است تحت شرایط خاص پروتئین یا مکمل های آمینو اسید جداگانه لازم باشد.

این ممکن است شامل زنانی شود که رژیم های محدود کننده ای را دنبال می کنند یا در دوران بارداری حالت تهوع و استفراغ شدید دارند و باعث می شود آنها از طریق رژیم غذایی قادر به تأمین خواسته ها نباشند.

با این حال ، مکمل ها در دوران بارداری باید همیشه توسط یک پزشک تأیید و کنترل شوند. اگر باردار هستید و علاقه مند به مصرف مکمل L-arginine میباشید ، برای مشاوره با پزشک خود مشورت کنید.مقاله ی مکمل های ضروری دوران بارداری را بخوانید.

مکمل های ال آرژنین در زنان شیرده تحقیق نشده اند. به همین دلیل ، مهم است که از پزشک خود بپرسید که آیا مصرف مکمل های ال آرژنین برای نیازهای فردی شما در دوران شیردهی بی خطر و ضروری است.

 

چه کسانی نباید ال آرژنین مصرف کنند ؟

ال آرژنین

ایمنی ال- آرژنین در بسیاری از جمعیت ها ، از جمله زنان باردار و افراد مسن ، اثبات شده است. با این حال ، برخی از افراد، از جمله افرادی که بیماری کبد یا کلیه دارند را تحت تأثیر قرار می دهند و باید از ال-آرژنین اجتناب کنند.

مکمل های ال آرژنین گاهی در کودکان در شرایط بالینی استفاده می شوند و در صورت تجویز در دوزهای مناسب ، ایمن به نظر می رسند. با این حال ، مکمل آرژنین در کودکان همیشه باید توسط پزشک کنترل شود.

توصیه نمی شود به کودک خود L-arginine بدهید ، مگر اینکه از نظر پزشکی لازم باشد و توسط پزشک پیشنهاد شده است.

رعایت این توصیه بسیار مهم است ، زیرا دادن دوز زیاد ال آرژنین به کودک ممکن است منجر به عوارض جانبی جدی شود و حتی ممکن است کشنده باشد.

 

 

 

جایگزین ال آرژنین – ال سیترولین است

ال آرژنین
ال سیترولین

 

بعد از مصرف ال آرژنین، روده و کبد شما قبل از اینکه شانس رسیدن به گردش خون سیستمیک را داشته باشد ، به سرعت L- آرژنین را متابولیزه می کنند. به همین دلیل ، برخی معتقدند که ال سیترولین ، پیش ماده ال آرژنین ، ممکن است گزینه بهتری برای افزایش سطح آرژنین باشد.

ال سیترولین یک اسید آمینه است که وقتی به عنوان مکمل مصرف شود ممکن است به عنوان جایگزین ال آرژنین استفاده شود.

ال سیترولین یک آمینو اسید غیر ضروری است که پیش ماده ال آرژنین است. ال سیترولین از طریق یک سری واکنشهای آنزیمی که عمدتا در کلیه های شما اتفاق می افتد ، به ال آرژنین تبدیل می شود.

 

تحقیقات نشان می دهد که مکمل های ال سیترولین می توانند سطح ال آرژنین را در بدن افزایش دهند. در حقیقت ، برخی مطالعات نشان می دهد که ال سیترولین در افزایش سطح آرژنین نسبت به مکمل های آرژنین موثرتر است.

 

تحقیقات نیز نشان داده است که مکمل های ال سیترولین ممکن است مزایایی مشابه مکمل های آرژنین ارائه دهند.

ال آرژنین

به عنوان مثال ، به طور مشابه L-arginine ، در برخی از مطالعات نشان داده شده است که ال سیترولین به کاهش فشار خون و بهبود اختلال نعوظ کمک می کند.

علاوه بر این ، مطالعات نشان می دهد که وقتی ال سیترولین به طور خودکار یا در ترکیب با L-arginine استفاده می شود ، می تواند عملکرد ورزشی را بهبود بخشد و باعث بهبود عضلات در ورزشکاران شود.

علاوه بر این ، برخی از این مطالعات نشان داد که مکمل های سیترولین ممکن است موثرتر از مکمل های آرژنین در افزایش عملکرد ورزشی باشند.

بنابراین ، ورزشکاران ممکن است از ال سیترولین یا ترکیبی از L-arginine و L-citrulline بهره مند شوند.

منبع

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *