درمان ترک های پوستی ناشی از چاقی|رفع ترک پوستی سال1402

درمان ترک های پوستی ناشی از چاقی|رفع ترک پوستی
زمان مطالعه👨‍💻 : 15 دقیقه⏰

دراین مقاله درمان ترک های پوستی ناشی از چاقی را باهم میخوانیم.ترک‌های پوستی بعد از چاقی و لاغری شایع هستند، اما عوامل زیادی می‌تواند در ظاهر آن‌ها نقش داشته باشند و آنها می توانند در هر نقطه از بدن ظاهر شوند.

درمان ترک های پوستی ناشی از چاقی

درمان ترک های پوستی ناشی از چاقی

ترک‌ پوستی زمانی ایجاد می‌شوند که پوست شما به سرعت کشیده  می‌شود، معمولاً به صورت نوارهایی از خطوط روی پوست شما ظاهر می‌شوند.

ترک‌ پوستی بسیار رایج است . تخمین‌ها حاکی از آن است که تا 90 درصد افراد به آن مبتلا هستند. آنها معمولاً در طول یا بعد از بارداری یا پس از سایر تغییرات ناگهانی  سریع در وزن شما ظاهر می شوند. به عنوان مثال، نوجوانان به سرعت در حال رشد  ممکن است متوجه برخی علائم کشش شوند.

این علامت‌ها تقریباً در هر جایی می‌توانند ظاهر شوند:

  • معده
  • سینه ها
  • بازوهای بالایی
  • ران
  • باسن

هنگامی که آنها را با انگشتان خود لمس می کنید، ممکن است یک برجستگی یا فرورفتگی جزئی روی پوست خود احساس کنید. همچنین ممکن است احساس خارش یا درد داشته باشید.

ترک  پوستی برای سلامتی شما مضر نیستند. مانند سایر اسکارها، می توانند دائمی باشند، اما ممکن است با گذشت زمان تغییر کرده و محو شوند. به عنوان مثال، علائم کشش ناشی از بارداری حدود 6 ماه پس از زایمان محو می شوند.

ظاهر ترک  پوستی شما می تواند به ترکیبی از متغیرها بستگی داشته باشد، مانند:

  • رنگ طبیعی پوست شما
  • سلامت و خاصیت ارتجاعی پوست شما
  • قسمتی از بدن تحت تاثیر قرار گرفته است.

به طور کلی، این خطوط رنگ و بافت متفاوتی با پوست شما دارند. رنگ آنها می تواند از بنفش تا قرمز تا خاکستری روشن یا سفید متغیر باشد.

علائم و نشانه های ترک های پوستی عبارتند از:

خطوط یا رگه های فرورفته روی پوست شما، که می توانند از نظر طول و عرض متفاوت باشند.
رگه های صورتی، بنفش، قرمز، مایل به آبی یا قهوه ای تیره این علائم رنگی بسته به رنگ پوست شما می تواند متفاوت باشد.
خطوط نازک و براق در پوست شما که ممکن است به مرور زمان مایل به سفیدی ظاهر شوند.
خارش و سوزش پوست قبل از ظاهر شدن ترک پوستی

اگر نمی خواهید صبر کنید، درمان هایی وجود دارد که می تواند به بهبود ظاهر آنها کمک کند. فقط به خاطر داشته باشید که هیچ درمانی نمی تواند علائم ترک را به طور کامل ناپدید کند.

لینک مفید:تغذیه بعد از ورزش برای چربی سوزی

درمان های تخصصی برای رفع ترک پوستی

درمان های تخصصی برای رفع ترک پوستی

  • کرم ترتینوئین. این که به نام‌های Retin-A و Renova نیز شناخته می‌شود، با بازیابی کلاژن، پروتئین فیبری که به الاستیسیته پوست شما کمک می‌کند،  بهتر است از این کرم برای علائم ترک های اخیر که ظاهر قرمز یا صورتی دارند استفاده کنید. این کرم ممکن است باعث تحریک پوست شود. اگر باردار هستید، نباید از کرم ترتینوئین استفاده کنید.
  • کرم اسید هیالورونیک. این ممکن است زمانی که به طور مداوم برای علائم ترک پوستی اولیه اعمال شود کمک کند. استفاده از اسید هیالورونیک برای اکثر مردم به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود.
  • لیزر درمانی با رنگ پالسی. این درمان باعث رشد کلاژن و الاستین می شود. این درمان معمولاً روی علائم ترک پوستی جدیدتر بهترین نتیجه را دارد. اگر رنگ پوست تیره تری داشته باشید ممکن است باعث تغییر رنگ پوست شود.فتوترمولیز کسری این از لیزر برای هدف قرار دادن مناطق کوچکی از پوست شما استفاده می کند. این روش مشابه لیزر درمانی با رنگ پالسی عمل می کند و پتانسیل کمتری برای آسیب پوستی دارد.
  • میکرودرم ابریژن. این شامل صیقل دادن پوست با کریستال های ریز است تا پوست جدید در زیر علائم ترک کشسان تر ظاهر شود. میکرودرم ابریژن ممکن است در برخی موارد به بهبود ظاهر ترک‌های پوستی پیرتر کمک کند.
  • لیزر درمانی اگزایمر این امر تولید رنگ پوست (ملانین) را تحریک می کند تا علائم کششی بیشتر با پوست اطراف مطابقت داشته باشد.

باز هم، هیچ تضمینی وجود ندارد که هر روش پزشکی یا داروی تجویزی بتواند علائم کشش را درمان کند. همچنین به خاطر داشته باشید که این روش‌ها خطر عوارض جانبی از جمله تورم، تحریک پوست و قرمزی را به همراه دارند.

لینک مفید:طناب زدن برای لاغری

رفع ترک پوستی با درمان خانگی

رفع ترک پوستی با درمان خانگی

رفع ترک های پوستی با درمان خانگی نیز امکان‌پذیر است. البته که سرعت ترمیم پوست و نتیجه نهایی آن، قابل مقایسه با روش‌های دیگر نیست؛ اما به دلیل کم‌هزینه بودن، مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. کما اینکه با استفاده مداوم از آن‌ها می‌توانید شاهد نتایج مثبتی باشید.

ویتامین A در رژیم غذایی

ویتامین A یا رتینوئید، باعث صاف و جوان شدن پوست می‌شود  و به همین دلیل در بسیاری از محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیشنهاد می‌کنیم تحت نظر متخصص، از قرص‌های این ویتامین استفاده کنید یا مواد غذایی مانند سیب زمینی شیرین و هویج را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

اسکراب پوست با شکر

شکر عملکردی مانند میکرودرم دارد و موجب تراش دادن لایه سطحی پوست می‌شود. برای استفاده از این روش کافیست مقداری شکر را با روغن بادام یا نارگیل مخلوط کنید تا حالت شن مرطوب بگیرد. سپس به آن کمی آبلیمو اضافه کنید. چند بار در هفته قبل از حمام، این ترکیب را روی پوستتان ماساژ دهید.

کره‌ی کاکائو

کره‌ی کاکائو اثرات مرطوب‌کننده‌ای روی پوست دارد، هرچند یک مطالعه به این نتیجه رسید که این ماده‌ی غذایی هیچ اثر قابل‌توجهی روی کاهش ترک پوستی ندارد. ترکیب کردن کره‌ی کاکائو با مواد دیگر ممکن است در محو کردن ترک‌ها مفید باشد.

سرکه‌ی سیب

هیچ مدرک علمی وجود ندارد که اثربخشی سرکه‌ی سیب در کاهش وزن را تأیید کند، با این حال بعضی از شواهد نشان می‌دهند که سرکه‌ی سیب می‌تواند مشکلات پوستی از جمله ترک‌های پوستی را بهبود ببخشد. قبل از خوابیدن  استفاده کنید.

وازلین

استفاده‌ی موضعی از وازلین جلوی از دست رفتن رطوبت پوست را می‌گیرد و سطح هیدراتاسیون پوست را حفظ می‌کند. یک بار در روز از این روش استفاده ‌کنید.

اسکراب قهوه

دانه‌های قهوه خواص لایه‌بردار دارد. باور بر این است که لایه‌برداری ممکن است پوست را نرم کرده و زخم‌ها را محو کند. با این حال توجه کنید هیچ مدرک علمی وجود ندارد که ثابت کند اسکراب ترک پوستی را درمان می‌کند. روزی یک بار از این روش استفاده کنید.

خیار و آب لیمو

اسید طبیعی موجود در آب لیمو به بهبودی و کاهش اسکارهای  پوست کمک کرده ؛ همچنین آب خیار با اثر خفیف خنک کنندگی خود ، باعث شادابی پوست شما خواهد شد.

آب لیمو ترش و خیار را به اندازه های مساوی تقسیم و مخلوط کرده و سپس بر روی مناطق آسیب دیده ریخته تا پوست آن ناحیه مرطوب گردد. اجازه دهید بر روی پوستتان باقی مانده تا جذب شود. ۱۰ دقیقه بعد از آن می توانید با استفاده از آب گرم پوست خود را شستشو دهید

آلوئه ورا

آلوئه ورا یک ترمیم کننده طبیعی است که باعث آبرسانی به پوست، نرم و مرطوب کردن آن نیز می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم روزانه و پس از هر بار استحمام، مقداری ژل آلوئه ورا روی ترک‌های پوستی بزنید تا به درمان آن‌ها کمک نمایید.

روغن نارگیل

یکی از بهترین روش‌های درمان ترک پوستی، روغن نارگیل است. این روغن پوست را نرم و آبرسانی می‌کند و در بهبود جای زخم و استریا نیز موثر می‌باشد. بنابراین با ماساژ دادن روغن نارگیل طبیعی روی پوست، ترک‌های قدیمی تا حد زیادی برطرف می‌شوند و از ایجاد ترک‌های جدید نیز جلوگیری خواهد شد.

روغن زیتون

روغن زیتون یک روغن طبیعی و فوق‌العاده مغذی است که فواید بسیاری برای پوست دارد. استفاده منظم از این روغن؛ علاوه بر رفع ترک‌های پوستی، در پیشگیری از بروز آن‌ها نیز نقش موثری دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم هر روز پوستتان را با روغن زیتون ماساژ دهید تا از مزایای بی‌شمار آن بهره‌مند شوید.

روغن کرچک

ترک های پوستی به دلیل داشتن ظاهری خشک و چروکیده، نیاز به تغذیه و آبرسانی دارند. هنگام ماساژ روغن کرچک بر روی پوست، این علائم پوستی به آرامی بهبود یافته و نرم می شوند. این کار را به طور مداوم انجام دهید تا پوستتان تغذیه شود.

جوش شیرین

جوش شیرین یک پاک کننده قوی است که علاوه بر درمان ترک‌های پوستی، برای درمان جوش بدن نیز موثر عمل می‌کند. برای درمان ترک‌های پوستی، مقداری جوش شیرین را با آب یا گلاب ترکیب کرده و چند دقیقه روی ترک‌ها ماساژ دهید. پیشنهاد می‌کنیم چند بار در ماه از این روش استفاده نمایید.

ویتأمین E

یکی از بهترین راه‌ها برای درمان ترک پوستی استفاده از ویتأمین E است. ویتأمین E یک ویتأمین محلول در چربی است. جز ویتأمین‌های غیر آنزیمی طبیعی محسوب می‌شود. استفاده ویتأمین E علاوه بر رفع سریع ترک‌های پوستی می‌تواند راه مناسبی برای جلوگیری از ایجاد ترک روی پوست باشد. این ویتأمین با افزایش خاصیت ارتجاعی پوست سبب کاهش پارگی سطح پوست می‌شود.

برای درمان ترک پوستی ناشی از چاقی یا ترک‌های پوستی که به دلایل دیگر نظیر بارداری ایجاد می‌شوند، می‌توانید از ویتأمین E به صورت موضعی استفاده کنید. علاوه بر استفاده موضعی ویتأمین E برای درمان قطعی ترک‌های پوستی با نظر پزشک می‌توانید از قرص ویتأمین E به صورت خوراکی نیز استفاده کنید.

لینک مفید:افزایش سایز باسن|چیکار کنم باسنم سریع بزرگ بشه در خانه

ماسک تغذیه کننده ی پوست

این ماسک در کاهش ترک های پوستی تاثیر فوق العاده ای دارد :

طرز تهیه

  • ٢ عدد زرده ی تخم مرغ ، زده شده
  • آب یک عدد لیمو ترش
  • ٢ قاشق چایخوری جو پرک
  • ٢ قاشق چایخوری بادام درختی کوبیده شده
  • شیر به اندازه ی کافی برای نرم و صاف شدن ماسک

روش تهیه

تمام ترکیبات را به خوبی مخلوط کرده و روی ترک ها ریخته و اجازه دهید کاملاً خشک شود. با آب سرد آنقدر موضع را شست و شو دهید تا لایه برداری صورت بگیرد. این کار باید هروز به صورت متناوب انجام شود.

چه چیزی باعث ایجاد ترک پوستی می شود؟

ترک‌های پوستی به دو دلیل اصلی ایجاد می‌شوند:

  • کشش پوست
  • افزایش کورتیزون در سیستم شما

کورتیزون هورمونی است که به طور طبیعی توسط غدد فوق کلیوی شما تولید می شود. با این حال، داشتن بیش از حد این هورمون می تواند منجر به از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست شود.

علائم کشش نیز در شرایط خاصی رایج تر می شوند:

بسیاری از افراد بر اثر لاغری و چاقی و دوران بارداری دچار ترک های پوستی می شوند زیرا پوست به روش های مختلف کشیده می شود تا جایی برای رشد جنین ایجاد شود. این کشش و کشش مداوم می تواند باعث ایجاد علائم کشش شود.
علائم کشش گاهی زمانی ظاهر می شوند که شما به سرعت وزن اضافه یا کم می کنید. نوجوانان همچنین ممکن است پس از یک جهش ناگهانی رشد متوجه علائم ترک شوند.کرم‌ها، لوسیون‌ها و قرص‌های کورتیکواستروئیدی می‌توانند با کاهش توانایی پوست شما برای کشش در ایجاد ترک‌های پوستی نقش داشته باشند.

لینک مفید:برنامه بدنسازی برای کاهش وزن و تناسب اندام: 6 هفته تا اندامی ایده آل

چه کسانی در معرض خطر ایجاد ترک پوستی هستند؟

چه کسانی در معرض خطر ایجاد ترک پوستی هستند؟

شانس شما برای ایجاد علائم ترک پوستی افزایش می یابد اگر:

  • یک زن هستند
  • سابقه خانوادگی ترک‌های پوستی دارند
  • باردار هستند
  • سندرم مارفان دارند
  • سابقه زایمان بچه های بزرگ یا دوقلو داشته باشید
  • وزن بدن بالاتری دارند
  • کاهش یا افزایش وزن قابل توجهی را تجربه کنید
  • داروهای کورتیکواستروئیدی مصرف کنید

رنگ و ظاهر ترک‌ها می‌تواند به رنگ پوست شما بستگی داشته باشد، اما اگر پوست تیره‌تری دارید، بیشتر قابل توجه هستند.

لینک مفید:افزایش سایز سینه برای زنان با روش های جذاب!

ترک پوستی چگونه تشخیص داده می شوند؟

یک متخصص پوست یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی معمولاً می توانند با نگاه کردن به پوست خود متوجه شوند که آیا علائم ترک دارید یا خیر.

آنها معمولاً سابقه پزشکی شما را نیز بررسی می‌کنند، زیرا برخی از شرایط سلامتی می‌توانند در ایجاد ترک‌ها نقش داشته باشند. این شامل:

سندرم کوشینگ
سندرم مارفان
سندرم اهلرز-دانلوس
بیماری مزمن کبدی
بی اشتهایی عصبی

موارد دیگر، مانند آنتودرما و سودوکسانتوما الاستیکوم، می توانند ضایعاتی را روی پوست شما ایجاد کنند که شبیه به ترک های پوستی به نظر می رسند.اگر آنها معتقدند که یک بیماری ممکن است باعث ایجاد ترک های پوستی شما شود، ممکن است آزمایش های خون، ادرار یا تصویربرداری را برای کمک به یافتن علت زمینه ای توصیه کنند.

چه زمانی باید با متخصص پوست ارتباط برقرار کرد؟

چه زمانی باید با متخصص پوست ارتباط برقرار کرد؟

ترک‌ها به طور طبیعی اتفاق می‌افتند و خود این علائم هیچ دلیلی برای نگرانی ایجاد نمی‌کنند.گفتنی است، از آنجایی که آنها می توانند به عنوان نشانه ای از بیماری های زمینه ای رخ دهند، پرسیدن از یک متخصص پوست در مورد علائم کشش هرگز ضرری ندارد . به خصوص اگر متوجه علائم غیر معمول دیگری شده باشید، مانند:

  • افزایش وزن غیر قابل توضیح
  • پوستی که نازک به نظر می رسد، به راحتی کبود می شود، یا پس از جراحات به آرامی بهبود می یابد.
  • ضعف عضلانی و خستگی
  • احساس کلی ناخوشی

کار با یک متخصص پوست ممکن است زمانی مفید باشد که علائم کششی شما را تا حدی آزار می دهد که منجر به ناراحتی عاطفی شود یا باعث شود احساس بی میلی به برهنه کردن بازوها، پاها، معده یا سایر قسمت های بدن داشته باشید.

لینک مفید:غذاهای فیبردار برای لاغری (22 غذای عالی فیبر دار برای کاهش وزن)

جلوگیری از ترک پوستی

جلوگیری از ترک پوستی

هیدراته ماندن، خوردن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم ممکن است به جلوگیری از ترک های پوستی ناشی از افزایش یا کاهش وزن ناگهانی، حتی در دوران بارداری کمک کند.

دریافت حمایت از یک متخصص تغذیه هنگام تلاش برای افزایش یا کاهش وزن می تواند به شما کمک کند تا به طور پیوسته و ایمن به وزن ایده آل خود برسید، که همچنین می تواند به کاهش احتمال ترک های پوستی کمک کند.

گفته می‌شود، ترک‌های پوستی اغلب در خانواده‌ها دیده می‌شوند، و هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از ترک‌های پوستی به طور کامل وجود ندارد، حتی اگر به طور منظم از لوسیون‌ها یا کرم‌ها استفاده می‌کنید. در پایان، لازم به یادآوری است که آنها طبیعی، رایج و برای سلامتی شما مضر نیستند.

سوالات متداول درباره رفع ترک های پوستی جدید و قدیمی

سوالات متداول درباره رفع ترک های پوستی جدید و قدیمی

در این مطلب هرآنچه را که در مورد ترک‌های پوستی باید بدانید، برایتان شرح دادیم و به روش‌های مختلف درمان ترک پوستی ناشی از چاقی ، بارداری و … پرداختیم. در این بخش نیز به برخی از متداول‌ترین سوالات کاربران در این زمینه پاسخ خواهیم داد:

برای رفع ترک پوستی قدیمی چه کنیم؟

به طور کلی رفع ترک های پوستی جدید ساده‌تر از قدیمی‌هاست؛ اما روش‌هایی مانند میکرودرم، میکرونیدلینگ، لیزر درمانی و روش‌های خانگی، می‌توانند تا حد زیادی به محو شدن این ترک‌ها کمک کنند.

چه مدت طول می‌کشد تا ترک پوستی محو شوند؟

با وجود اینکه ترک‌های پوستی معمولاً به صورت کامل از بین نمی‌روند اما با درمان صحیح، پس از گذشت ۶ تا ۱۲ ماه کمرنگ‌تر خواهند شد.

آیا لیزر درمانی یک درمان موثر برای ترک پوستی ناشی از چاقی است؟

لیزر درمانی می تواند در کاهش ظاهر ترک های ناشی از چاقی موثر باشد. با این حال، ممکن است چندین جلسه مورد نیاز باشد و نتایج ممکن است بسته به عوامل مختلفی مانند شدت ترک‌ها و نوع پوست فرد متفاوت باشد.

آیا ترک پوستی ناشی از چاقی دائمی هستند؟

ترک‌های ناشی از چاقی معمولاً دائمی هستند، اما ظاهر آن‌ها را می‌توان با درمان‌های مختلفی مانند لیزر درمانی، میکرونیدلینگ یا کرم‌های موضعی بهبود بخشید.

بهترین درمان‌های ترک پوستی کدامند؟

لایه برداری پوست با لیزر، درم ابریژن، میکرونیدلینگ سه درمانی هستند که بهترین تاثیر را روی ترک پوستی دارند.

آیا بارداری به دلیل چاقی می تواند باعث ترک پوستی شود؟

بارداری به خودی خود می تواند باعث ایجاد علائم کششی شود، اما چاقی می تواند احتمال ایجاد آنها را در دوران بارداری افزایش دهد. کشش سریع پوست به دلیل افزایش وزن در دوران بارداری می تواند ترک پوستی را بیشتر کند.

سخن آخر

چاقی می تواند به دلیل کشش و انبساط سریع پوست باعث ایجاد ترک پوستی شود. ترک پوستی زمانی اتفاق می‌افتند که پوست بیش از حد خود کشیده می‌شود و باعث آسیب به رشته‌های کلاژن و الاستین زیرین می‌شود. این آسیب منجر به ظهور خطوط قرمز مایل به بنفش می شود که در نهایت به رنگ سفید یا نقره ای محو می شوند.

بهترین راه برای جلوگیری از ترک های ناشی از چاقی، حفظ وزن سالم از طریق ورزش منظم و یک رژیم غذایی متعادل است. علاوه بر این، هیدراته ماندن و مرطوب کردن پوست نیز می تواند به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش احتمال ایجاد علائم کشش کمک کند.

منبع

منبع

5/5 - (1 امتیاز)

آیا این مطالب برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *