لاغری با دانه چیا (طریقه مصرف و خواص دانه چیا برای زنان و مردان در 1402)

لاغری با دانه چیا
زمان مطالعه👨‍💻 : 35 دقیقه⏰

بنابراین لاغری با دانه چیایکی از بهترین روش ها برای رسیدن به وزن مطلوب شماست .لاغری با دانه چیا به شما کمک میکند به وزن ایده آل خود برسید.لاغری با دانه چیا یکی از روش های آسان برای رعایت کردن رژیم شماست.

فهرست

دانه چیا چیست؟

دانه چیا چیست؟

دانه چیا سرشار از فیبر، پروتئین، چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی است. همچنین دارای آنتی اکسیدان بالایی هستند و با فواید سلامتی مختلفی مانند کاهش التهاب، بهبود هضم و ارتقای سلامت قلب مرتبط هستند.برای همین لاغری با دانه چیا یکی از بهترین روش ها برای رسیدن به تناسب بدنی است.

بنابراین می تواند لاغری با دانه چیا یک مکمل عالی برای کاهش وزن فرد باشد. فیبر و پروتئین باعث سیری می شوند که به نوبه خود به کاهش کالری دریافتی کمک می کند. علاوه بر این، پروتئین به ساخت توده عضلانی کمک می کند و متعاقباً با تمرینات قدرتی، چربی سوزی را افزایش می دهد.

لاغری با دانه چیا و کاهش وزن در خانه

دانه چیا ولاغری

دانه‌های چیا با محبوبیت فراوانی در میان مصرف‌کنندگان آگاه به سلامت، به سرعت خانواده دانه‌ها را نه تنها در بالای قفسه‌های فروشگاه‌های مواد غذایی، بلکه در ذهن مردم نیز تسخیر کردند.

رسانه‌های اجتماعی نیز با ماسک‌های صورت چیا، دستور العمل‌های رنگارنگ و بررسی‌های تجربی که مورد توجه قرار گرفته است، روند چیا را انتخاب کرده‌اند.

این دانه ها به طور فزاینده ای بخشی از برنامه های غذایی روزانه را تشکیل می دهند و پروتئین های غنی، آنتی اکسیدان ها و بسیاری از مواد مغذی دیگر را در یک قاشق غذاخوری فراهم می کنندو میتواند لاغری بادانه چیا را افزایش دهد.

این دانه های ریز سیاه و سفید وقتی در آب خیس می شوند به طرز شگفت انگیزی به قوام ژل مانند تبدیل می شوند. و در حالی که دیدن ظاهر بسیار جذاب است، ولی جذاب تر از لاغری با دانه چیا نیست.

اما سوال اینجا همیشه این است که فواید آن چیست؟ و آیا دانه چیا به کاهش وزن کمک می کند؟چندین ادعا در مورد مزایای سلامتی وجود دارد، از جمله اینکه دانه چیا به کاهش وزن کمک می کند.

لینک مفید:رژیم کتوژنیک

آیا دانه چیا برای کاهش وزن مفید است؟

آیا دانه چیا برای کاهش وزن مفید است؟

افرادی که رژیم غذایی خود را لاغری با دانه چیا طراحی می کنند، همیشه به دنبال گزینه های غذایی جالبی هستند که می توانند به طور مرتب آنها را آزمایش کنند.

مردم در حال حاضر روی کاهش وزن به طور کلی تمرکز می کنند، ایده این است که مطمئن شوند رژیم غذایی بسیار سالم است.برای همین لاغری با دانه چیا توصیه شده است.

دانه‌های چیا همه جعبه‌ها را برای چنین دسته‌ای از مصرف‌کنندگان بررسی می‌کنند، نه تنها با اثبات اینکه آنها منبعی از مواد مغذی هستند، بلکه به طور گسترده در دسترس هستند و به راحتی می‌توان آنها را در رژیم غذایی روزانه گنجاند لاغری با دانه چیا یکی از فواید مهم دانه چیا است.

لاغری با دانه  چیا با محتوای بالای فیبر غذایی به روند کاهش وزن کمک می‌کنند. بسیار غنی از مواد مغذی و محتوای فیبر، شناخته شده است که آنها احساس سیری را بهبود می بخشند، بنابراین، موارد پرخوری ناخواسته، به ویژه به دلیل گرسنگی را کاهش می دهند.

احتباس آب در بدن به دلیل مصرف بالای سدیم ناشی از عادات غذایی ناسالم است. هنگامی که چنین مصرفی کاهش می یابد، تمام آب اضافی را از بین می برد و به شما کمک می کند تا به فرم لاغری برسید.پس متوجه میشویم که لاغری با دانه چیا موثر است.

فواید لاغری با دانه چیا

فواید دانه چیا در کاهش وزن

آنتی اکسیدان هایی مانند کلروژنیک اسید، کافئیک اسید، میریستین، کورستین و کامفرول موجود در دانه های چیا قرار است اثرات محافظتی بر روی قلب و کبد و همچنین خواص ضد پیری و ضد سرطان داشته باشند.

علاوه بر این، محتوای بالای فیبر موجود در دانه چیا مسئول تنظیم سطح قند خون است.

دانه چیا حاوی یک نوع فیبر منحصر به فرد به نام موسیلاژ است که به نگه داشتن غذا در معده برای مدت طولانی تری کمک می کند تا مدت بیشتری احساس سیری کنید. این باعث می شود لاغری با دانه های چیا برای کاهش وزن ایده آل باشند زیرا به کنترل گرسنگی کمک می کنند.

بیایید بفهمیم که چه مقدار دانه چیا باید در روز مصرف کنید.

لینک مفید:غذاهای فیبردار برای لاغری (22 غذای عالی فیبر دار برای کاهش وزن)

مصرف ایده آل دانه چیا برای کاهش وزن

مصرف ایده آل دانه چیا برای کاهش وزن

در حالت ایده آل، مصرف روزانه باید حدود یک قاشق غذاخوری باشد. اما بیش از 20 گرم نباشد. دانه ها ممکن است کوچک به نظر برسند، اما ارزش غذایی زیادی دارند تا شما را در طول روز بگذرانند. در اینجا روش صحیح استفاده از دانه چیا برای کاهش وزن آورده شده است.

چگونه از دانه چیا برای کاهش وزن استفاده کنیم؟

چگونه از دانه چیا برای کاهش وزن استفاده کنیم؟

در اینجا چند دستور العمل برای کاهش وزن دانه چیا وجود دارد:

1) آنها را به فرنی، اسموتی ها، آب میوه یا به پودینگ خود اضافه کنید. مصرف دانه چیا واقعا ساده است.

2) آب دانه چیا را برای کاهش وزن درست کنید – یک قاشق از دانه ها را اضافه کنید یا در یک لیوان آب با مقداری دانه چیا هم بزنید تا آب چیا درست شود.

3) اگر یک ناهار سبزیجات را برنامه ریزی می کنید، سالاد نیز گزینه خوبی است. فقط مقداری سبزیجات، برگ سالاد یا کاهو را برش دهید، نصف لیمو را فشار دهید و یک قاشق دانه چیا را به کاسه اضافه کنید.

لینک مفید:برنامه تمرینی فول بادی چربی سوزی با 9 حرکت عالی و کاربردی

بهترین زمان برای نوشیدن دانه چیا برای کاهش وزن

بهترین زمان برای نوشیدن دانه چیا برای کاهش وزن

با این حال، مصرف آب چیا در اوایل صبح، در شکل گیری یک برنامه روتین خوب برای شما مفید خواهد بود. نکته مهمتر در اینجا این است که از مصرف منظم چیا مطمئن شوید. حتی اگر روزی صبح زود آن را از دست بدهید، یک نوشیدنی در میانه روز به همان اندازه خوب است.

بهترین دانه چیا برای کاهش وزن کدام است؟

دانه چیا در دو نوع سیاه و سفید در بازار موجود است. اکنون، این باعث سردرگمی مردم می شود که کدام یک را برای کاهش وزن مصرف کنند. تفاوتی در ارزش غذایی هر دو رقم وجود ندارد یا کاملاً ناچیز است.

اما هر دو گونه به یک اندازه برای مصرف هنگام تمرکز بر طراحی برنامه رژیم غذایی کاهش وزن خود مفید هستند.

لینک مفید:لاغری با تردمیل با 4 روش شگف انگیز

دانه های ریحان(تخم شربتی) در مقابل دانه های چیا

دانه های ریحان در مقابل دانه های چیا

آیا شما از آن دسته افرادی هستید که اغلب بین دانه های ریحان و دانه چیا اشتباه گرفته می شوند و این دو را یکسان می دانند؟ سپس اجازه دهید به شما کمک کنیم .

هر دو دانه ها متفاوت و دارای مجموعه های مختلفی از مزایای سلامتی هستند. دانه چیا باید در هر رژیم غذایی برای کاهش وزن گنجانده شود. آنها منبع خوبی از چربی سالم، فیبر و آنتی اکسیدان هستند. افزودن دانه چیا به رژیم غذایی یک روش آسان برای کاهش وزن است.

لاغری با دانه چیا  بی خطر است، اما برخی افراد ممکن است واکنش آلرژیک را تجربه کنند. در صورت مصرف داروهای فشار خون، مصرف دانه چیا باید با احتیاط انجام شود.

اگر مطمئن نیستید که از چه مواد غذایی استفاده کنید و از کدام مواد اجتناب کنید، یا چه کارهای دیگری برای خلاص شدن از شر وزن سرسخت انجام دهید، بهتر است از یک متخصص بپرسید .

لینک مفید:لاغری با سرکه سیب و نحوه مصرف سرکه سیب

راه های خوردن دانه چیا برای کاهش وزن

راه های خوردن دانه چیا برای کاهش وزن

متخصصان تغذیه توصیه می کنند برای لاغری با دانه چیا ابتدا باید دانه های چیا را در آب خیس کنید تا زمانی که به قوام ژل مانند یا حداقل 30 دقیقه برسد. دانه چیا را می توان به اسموتی، سالاد، پودینگ، پنکیک یا آب دانه چیا ساده اضافه کرد.

می‌توانیددر آخر شب پودینگ شیر چیا درست کنید و روی آن میوه‌های تازه انتخاب کنید تا یک صبحانه سالم درست کنید.

دانه های چیا طعم ملایمی دارند. بنابراین می توانید بدون نگرانی در مورد تغییرات طعم آنها را به چندین آماده سازی اضافه کنید. برای جایگزینی بدون گلوتن، دانه های چیا را با آرد موجود در دستور العمل های شیرینی پزی جایگزین کنید.

می توانیدبرای لاغری با دانه چیا  دانه های چیا را از قبل آسیاب شده بخرید یا آنها را در مخلوط کن خرد کنید تا پودر شوند تا در دستور پخت کیک، کلوچه یا پنکیک استفاده کنید.

اگر به دنبال افزودن یک ماده همه کاره و سالم برای حمایت از کاهش وزن خود هستید، دانه چیا می تواند پاسخگو باشد. می توانید دانه های چیا را در آب، سالاد، اسموتی، پودینگ، شیر، مخلوط پنکیک یا یک کاسه بلغور جو دوسر مخلوط کنید.

نوشیدن روزانه یک لیوان آب دانه چیا، ترجیحاً در صبح، می تواند یک مکمل سالم برای رژیم کاهش وزن شما باشد.

لینک مفید:سریعترین راه لاغری شکم و پهلو با ورزش و تغذیه مناسب

3 دستور العمل دانه چیا که باید امتحان کنید:

پودینگ دانه چیا

زمان آماده سازی: 10 دقیقه

مواد لازم

  • شیر نارگیل یا بادام: ۲ فنجان
  • دانه چیا: 6 قاشق غذاخوری
  • دارچین: 1 قاشق چایخوری
  • نمک دریا: یک قلقوه
  • زغال اخته یا آجیل خرد شده برای رویه

روش آماده سازی

شیر را در یک شیشه بریزید. دانه چیا، دارچین و نمک را اضافه کنید.
درب را بپوشانید و خوب تکان دهید تا ترکیب شود.
چند ساعت در یخچال قرار دهید، سپس آن را خوب هم بزنید.

به مدت 12 تا 18 ساعت در یخچال بگذارید تا پودینگ خودش را بگیرد.
با میوه، آجیل، یا هر چاشنی دلخواه سرو کنید.نوش جان

  • اسموتی دانه بری چیا

زمان آماده سازی: 5 دقیقه

مواد لازم

  • انواع توت های منجمد به انتخاب شما: 1 فنجان
  • شیر کم چرب: 1 فنجان
  • ماست بدون طعم: 1/4 فنجان
  • دانه چیا: 1 قاشق غذاخوری

روش آماده سازی

همه مواد را به مخلوط کن اضافه کنید. مخلوط کنید تا یکدست شود.
در فنجان ها بریزید و بلافاصله لذت ببرید!

  • بستنی چیا توت فرنگی

سرو: 10 عدد بستنی

زمان آماده سازی: 10 دقیقه

مواد لازم

  • توت فرنگی منجمد: 3 فنجان
  • شیر بادام: 1/2 فنجان
  • دانه چیا: 1/4 فنجان

روش آماده سازی

همه مواد را با هم مخلوط کنید.
در قالب بستنی بریزید.
فریز کنید و لذت ببرید!

با تغیر مواد تشکیل دهنده، بستنی های دانه چیا می توانند جایگزین سالمی برای آنهایی باشند که در فروشگاه خریداری می شوند. علاوه بر این، هیچ قند تصفیه شده و چربی های ناسالم ندارد، فقط حدود 50 کالری در هر قطعه دارد.

لینک مفید:رژیم لاغری سریع رایگان (رژیم کاهش وزن رایگان!!!)+کاربردی

نکاتی که باید برای لاغری با دانه چیا بخاطر بسپارید

رزیم غذایی

بااینکه لاغری با دانه چیا میتواند مفید باشد ولی مصرف زیاد دانه چیا می تواند اثرات معکوس داشته باشد. خوردن بیش از حد دانه چیا می تواند باعث مشکلات معده مانند نفخ و اسهال شود. اگر رژیم غذایی شما دارای فیبر کم است، توصیه می شود به تدریج مصرف دانه چیا را افزایش دهید و همراه با آن آب کافی بنوشید.

احتمال وجود آلرژی های دانه چیا را بررسی کنید. اگرچه نادر است، اما آلرژی به دانه چیا می تواند علائمی ایجاد کند یا باعث واکنش شود.

دانه های چیا فواید چشمگیری دارند و مواد بسیار متنوعی هستند. از 1-2 قاشق غذاخوری در روز تجاوز نکنید و همیشه قبل از استفاده آنها را در آب یا شیر هیدراته کنید. به یاد داشته باشید که چیا به تنهایی نمی تواند باعث کاهش وزن شود. این باید بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و تمرین روتین موثر باشد.

دانه های کوچک اما قدرتمند چیا مقادیر قابل توجهی از فیبر و پروتئین رژیمی را ارائه می دهند و آنها را به یک ماده غذایی قدرتمند برای کاهش وزن تبدیل می کند. علاوه بر این، مصرف دانه های چیا به کنترل هوس و کاهش حجم غذا کمک می کند.

آیا می توان دانه های چیا را در آب داغ خیس کرد ؟ یا باید سرد باشد؟

آیا می توان دانه های چیا را در آب داغ خیس کرد ؟ یا باید سرد باشد؟

خیساندن دانه های چیا در آب داغ بسیار خوب است، اما لازم نیست. خیساندن دانه چیا در آب سرد قابل قبول است و همین نتیجه را خواهد داشت. با این حال، هنگام گرم کردن دانه های چیا، خطر از دست دادن ارزش غذایی ناشی از گرم شدن بیش از حد وجود دارد.

آیا دمای آب واقعاً تأثیری بر لاغری با دانه چیا خواهد داشت؟

از آنجایی که می‌توانید آن‌ها را در همان  آب سرد یا آب با دمای اتاق خیس کنید، می‌توانید به جای آب داغ از آن استفاده کنید که به طور بالقوه می‌تواند روی آنها تأثیر بگذارد.

تنها چیزی که واقعاً باید از آن مطمئن شوید دمای آب نیست، بلکه تمیزی آب است. اطمینان حاصل کنید که از آب تمیز و آشامیدنی برای خیساندن دانه های چیا استفاده می کنید زیرا آب را با دانه های چیا نیز مصرف خواهید کرد.

بنابراین، برای پاسخ به این سوال، ما همیشه دانه های چیا را در آب سرد خیس کرده ایم و همیشه خوب بوده و ژل دانه چیا خوبی را تشکیل می دهد.

لینک مفید:برنامه تمرینی فول بادی چربی سوزی با 9 حرکت عالی و کاربردی

لاغری با دانه چیا با آب گرم

لاغری با دانه چیا برای کاهش وزن

دانه های چیا دارای فواید زیادی هستند. این شامل تن ها فیبر، آنتی اکسیدان ها، چربی های امگا 3، پروتئین های گیاهی و غیره است. خیساندن دانه های چیا، چه در آب سرد و چه در آب گرم، فواید آن را بیشتر می کند.لاغری با دانه چیا برای همه اعضای بدن مفید است.

برای افزایش فواید سلامتی، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که خیساندن دانه‌های چیا به جای خوردن خام، منجر به سطح بسیار بالاتری از ALA در جریان خون می‌شود. ALA چربی گیاهی امگا 3 است که در دانه های چیا یافت می شود.

در واقع، یک مطالعه هیچ افزایشی در سطح ALA برای کسانی که دانه چیا خام می‌خوردند، نشان نداد. اما در چند مطالعه مربوط به دانه های چیا که خیس شده بودند، مشخص شد که سطح ALA در جریان خون افزایش می یابد.

همچنین در یک مطالعه نتیجه‌گیری شد که خیساندن دانه‌های چیا ممکن است قابلیت هضم و جذب پروتئین موجود در دانه‌های چیا را افزایش دهد.دانه های چیا به صورت خام نیز می توانند هنگام خوردن آنها مشکل ایجاد کنند.

آنها به دندان ها و لثه های شما می چسبند. این به این دلیل است که آنها آب را جذب می کنند، بنابراین وقتی با سطح مرطوب دهان شما تماس می گیرند، تمایل به تورم و گیر کردن بین دندان های شما دارند. آنها می توانند کمی آزار دهنده باشند.

اما وقتی دانه‌های چیا را خیس می‌کنید، زودتر متورم شده و آب را جذب می‌کنند. سپس وقتی آنها را می خورید، دیگر تمایلی به چسبیدن در دهان شما ندارند.

همچنین، زمانی که دانه‌های چیا خیس می‌شوند، وقتی آن‌ها را به غذاهایتان اضافه می‌کنید، بافت ترد ندارند. این باعث می شود که خوردن آنها نیز کمی دلپذیرتر شود.یکی دیگر از دلایل خیساندن دانه چیا این است که این باور وجود دارد که خیساندن دانه یا هر آجیل، اسید فیتیک را از دانه پاک می کند.

اسید فیتیک یک مکانیسم حفاظتی طبیعی است که گیاهان روی خود دارند تا از آنها در برابر شکارچیان محافظت کند. اما اعتقاد بر این است که خیساندن آجیل، دانه‌ها یا دانه‌های چیا اسید فیتیک را کاهش می‌دهد و هضم آن را در سیستم ما آسان‌تر می‌کند.

اما برخی شواهد در واقع به این واقعیت اشاره می کنند که اسید فیتیک ممکن است واقعا مفید باشد و به ما در جذب مواد معدنی بیشتر کمک کند. بنابراین من این را برای خیساندن دانه های چیا فایده بزرگی نمی دانم.

آنچه احتمالاً بیشتر اتفاق می افتد، این است که دانه ها پوسته سختی دارند، که برای دستگاه گوارش ما به سختی تجزیه می شود. اما با خیساندن آنها ابتدا فرآیند هضم را شروع می کنیم و این پوسته بیرونی سخت را نرم می کنیم.این به ما این امکان را می دهد که آنها را بسیار راحت تر و بهتر هضم کنیم.

احتمالاً به همین دلیل است که آسیاب کردن دانه‌های چیا نیز مفید است زیرا راه دیگری برای شکستن این پوسته بیرونی سخت است.

شما این را به عنوان یک روش معمول برای دانه های کتان می بینید، جایی که مشخص شده است که دانه های کتان را باید قبل از خوردن پیدا کنید تا بتوانید آنها را به طور کامل هضم کنید.

لینک مفید :تخم مرغ در بدنسازی|نقش ,مضرات و فواید مصرف تخمه مرغ

لاغری با دانه چیا همراه آب گرم و لیمو

دانه چیا با آب گرم و لیمو

 

برخی افراد دوست دارند به جای خیساندن دانه چیا، آب دانه چیا درست کنند. انجام این کار بسیار ساده است و فقط می توانید 1.5 قاشق غذاخوری دانه چیا را با 1.5 فنجان آب ترکیب کنید.

مخلوط کنید و اجازه دهید 10-15 دقیقه قبل از نوشیدن بماند. سپس می توانید لیمو را اضافه کنید. می‌توانید یک قاشق چای‌خوری لیموترش بخورید یا فقط می‌توانید مقداری لیموی تازه را در آب فشار دهید.

چه مدت می توان دانه های چیا را در آب داغ خیس کرد؟

اگر می خواهید دانه های چیا را در آب داغ خیس کنید، باید اجازه دهید حداقل دو ساعت خیس بخورند. برای بهترین نتیجه، باید آنها را یک شب خیس کنید. با این کار  قوام بهتری می دهد.

اگر عجله دارید، می‌توانید آن‌ها را در کمتر از 15 دقیقه خیس کنید، اما ممکن است از خیساندن آن‌ها بهره کامل نبرید، و ممکن است هنوز خیلی گلوله باشند.

طریقه مصرف لاغری با دانه چیا و کاهش وزن

یکی از ایده های خوب برای کمک به کاهش وزن، استفاده از دانه های چیا است. این به این دلیل است که دانه های چیا پر از فیبر محلول هستند. این به کاهش سرعت هضم کمک می کند و باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنیم.

بعلاوه، دانه چیا به کاهش و تنظیم سطح قند خون شما کمک می کند. این به شما کمک می کند بین غذا خوردن کمتر احساس گرسنگی کنید. علاوه بر این، گفته می شود که دانه های چیا به جذب آب در معده ادامه می دهند و منبسط می شوند.

این کار فضای بیشتری را در معده اشغال می‌کند و باعث می‌شود بعد از غذا یا بین وعده‌های غذایی احساس سیری و رضایت بیشتری داشته باشیم.دانه چیا در آب را می توان با خیساندن دانه چیا یا نوشیدن آب چیا برای کاهش وزن استفاده کرد.

لینک مفید:برنامه غذایی برای چربی سوزی سریع با 12 غذای سالم

لاغری با دانه چیا همراه آب گرم در صبح

بهترین زمان برای نوشیدن دانه چیا برای کاهش وزن احتمالاً صبح است، و بهتره که در صبح با آب گرم خورده شود.اگرچه همه زمان ها خوب است. این به این دلیل است که دانه‌های چیا را وارد معده خود می‌کنید، جایی که می‌توانند هضم شما را کند کنند و به شما کمک کنند در طول روز احساس سیری بیشتری داشته باشید.

حتی اگر سعی نمی‌کنید با دانه‌های چیا وزن کم کنید، باز هم می‌توانید با دریافت مقدار مناسبی از چربی‌های امگا 3 و همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر که از دانه‌های چیا به دست می‌آید، فواید زیادی برای بدن خود داشته باشید.

آیا می توانم دانه های چیا را در آب جوش خیس کنم؟

خیساندن دانه های چیا را در آب جوش توصیه نمی کنم. آب بسیار داغ غیر ضروری است و ممکن است مقداری از ارزش غذایی دانه چیا را از بین ببرد.

مصرف دانه چیا بر کبد چرب

دانه چیا و کبد چرب

بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) نشان داده شده است که اسیدهای چرب امگا 3 باعث معکوس شدن NAFLD می شوند. چیا دانه ای غنی از اسید α-لینولنیک (ALA)، آنتی اکسیدان ها و فیبر است. بنابراین، می تواند برای درمان NAFLD مفید باشد.

نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که 25 گرم در روز چیا آسیاب شده NAFLD را بهبود می بخشد. چیا یک منبع گیاهی قابل دسترس از اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها و فیبر است که می تواند از ناهنجاری های متابولیک در بیماران NAFLD جلوگیری کند. با توجه به اینکه هیچ درمان دارویی تایید شده ای برای NAFLD وجود ندارد، یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی چیا می تواند جایگزینی نوآورانه برای کنترل این بیماری باشد.

مصرف دانه چیا برای یبوست

مصرف دانه چیا برای یبوست

از فواید لاغری با دانه چیا ،کمک به دستگاه گوارش است و یبوست را برطرف می‌کند. اگر به ‌دنبال درمان یا پیشگیری از یبوست هستید، مصرف دانه چیا را با نصف قاشق غذاخوری شروع کنید .بدین ترتیب به حرکت روده کمک میکند.

فیبر موجود در چیا (که موسیلاژ نامیده می‌شود) هنگامی که با آب ترکیب می‌شود متورم می‌شود و یک اثر ملین منحصر به فرد ایجاد می‌کند؛ فیبر به نگه داشتن آب در مدفوع و حجیم شدن مدفوع کمک می کند که حرکت در روده را تحریک کرده و تسهیل می کند.

لینک مفید:غذا برای کاهش وزن در سال 1402

مصرف دانه چیا برای تیروئید

دانه چیا دارای کالری بسیار کمی است و احساس سیر کنندگی در فرد ایجاد می کند، برای درمان بیماران تیروئیدی بسیار مناسب می باشد دانه چیا با دارا بودن این خواص می تواند موجب کاهش وزن  این بیماران می شود. همچنین وجود اسیدهای چرب امگا 3 موجود در دانه های چیا به بهبود عملکرد اندام های مختلف بدن کمک شایانی می کند.

دانه چیا به دلیل دارا بودن انواع معدنی بسیار مهم مانند زینک، موجب بهبود عملکرد غده تیروئید می شود. زینک موجود در دانه چیا موجب فعال سازی هورمون های غده تیروئید می شود.

عنصر روی عملکرد هورمون TSH اثر می گذارد. ترشح این هورمون موجب بهبود انتشار هورمون های تیروئید می شوند. کمبود روی به ندرت اتفاق می افتد زیرا روی در اکثر مواد غذایی وجود دارد. کسانی که دچار مشکل کم کاری تیروئید هستند، باید از گوشت گاو، مرغ، صدف و غذاهای دریایی استفاده کنند.

دانه چیا به دلیل اینکه فاقد گلوتن بوده، بسیار مناسب است. گلوتن نوعی پروتئین است که در دانه هایی مانند گندم، جو وجود دارد. برخی افراد مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمی توانند از گلوتن استفاده کنند.

افرادی که مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید هستند، در معرض ابتلا به بیماری سلیاک هستند. گلوتن می تواند موجب تحریک روده باریک شود و جذب داروهایی را که جایگزین هورمون های تیروئید هستند، دچار مشکل کند.

مصرف دانه چیا با ماست

دانه چیا با ماست

پودینگ دانه چیا با ماست ساخته شده با ترکیبی از ماست یونانی و شیر بادام خامه ای ترین پودینگ دانه چیا را با مزایای افزوده پروتئین و پروبیوتیک ها می سازد. میوه مورد علاقه خود را اضافه کنید و صبحانه آماده است.

این پودینگ ساده ماست دانه چیا یک پودینگ فوق العاده خامه ای و خوشمزه درست می کند که می تواند با تمام مواد و میوه های مورد علاقه شما سفارشی شود.

پودینگ دانه چیا به یکی از صبحانه ها و میان وعده های مورد علاقه من تبدیل شده است، با این حال، گاهی اوقات دلم می خواهد پودینگ کمی غلیظ تر باشد.ماست برای لاغری با دانه چیا مخلوط مناسبی است.

دانه چیا نه تنها همه چیز را غلیظ می کند.و همچنین پروتئین اضافه می کند و یک راه آسان برای تهیه یک طعم  مختلف بدون نیاز به خرید مواد اضافی است. فقط از ماست طعم دار مورد علاقه خود استفاده کنید و فوراً طعم عالی را به هر پودینگ دانه چیا القا کنید.

من شکلات، لیمو، گیلاس و زغال اخته را امتحان کردم و همه آنها عالی شدند.

پودینگ دانه چیا ماست نیز راهی عالی برای افزودن پروبیوتیک ها به رژیم غذایی شماست. پروبیوتیک ها به طور طبیعی در ماست یافت می شوند و برای سلامت روده، هضم و سیستم ایمنی بدن عالی هستند.

این در کنار تمام فواید بی‌نظیر دانه‌های چیا برای سلامتی است و آن را به یک نیروگاه تغذیه‌ای برای صبحانه یا میان‌وعده تبدیل می‌کند. ما حتی آن را برای دسر با طعم دادن به پودینگ دانه چیا با پودر کاکائو شیرین نشده می خوریم.

  • آیا می توانید پودینگ دانه چیا را با ماست درست کنید؟

درست کردن پودینگ چیا با ماست آسان است و نیمی از مایع را با هر ماست معمولی یا یونانی خود جایگزین کنید.برای تهیه یک وعده پودینگ دانه چیا با ماست، 1/2 فنجان شیر، 1/2 فنجان ماست، 2.5 قاشق غذاخوری دانه چیا و شیرین کننده دلخواه خود را با هم ترکیب کنید.

شربت افرا، عسل، آگاو یا شیرین کننده های بدون قند همه کار می کنند. همچنین می توانید میوه تازه یا منجمد یا عصاره وانیل را اضافه کنید تا طعم بیشتری به آن اضافه شود.

  • آیا می توانیدبرای لاغری با دانه چیا ،دانه ها را مستقیماً به ماست اضافه کنید؟

دانه چیا را می توان قبل از خوردن ماست اضافه کرد. آنها را با قاشق داخل ماست مخلوط کنید .هر چه بیشتر اجازه دهید داخل ماست بنشینند، حجیم تر می شوند. با این حال، خوردن آنها کاملا خشک روی ماست بی خطر است.

افزودن دانه‌های چیا به ماست فیبر، پروتئین، امگا ۳ و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم را اضافه می‌کند.

لینک مفید:برنامه بدنسازی چربی سوزی

آیا دانه چیا برای شما مفید است؟

آیا دانه چیا برای شما مفید است؟

لاغری با دانه‌های چیا فواید زیادی برای سلامتی دارند و بسیاری تصور می‌کنند با توجه به تمام مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن‌ها، یک غذای فوق‌العاده است.

برای شروع، دانه های چیا 20 درصد از مقدار توصیه شده روزانه فیبر را تنها در یک قاشق غذاخوری با هر قاشق غذاخوری 5 گرم فیبر دارند.

برای مقایسه، یک قاشق غذاخوری بلغور جو دوسر کمتر از 1 گرم فیبر دارد. بعلاوه، دانه های چیا حاوی پروتئین های گیاهی و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای سلامت قلب و عروق مفید هستند و همچنین به هضم غذا کمک می کنند و التهاب را کاهش می دهند.

ایده های طعم دهنده برای لاغری با دانه چیا

یکی از بهترین چیزهایی که در مورد تهیه پودینگ دانه چیا با ماست وجود دارد این است که می‌توانید طعم‌های مختلفی را با تعویض انواع ماست به آن اضافه کنید.

نارگیل و آناناس: ماست نارگیل را با هم عوض کنید و آناناس خرد شده را روی آن اضافه کنید. امتیاز پاداش برای انداختن مقداری نارگیل خرد شده یا آجیل ماکادامیا خرد شده.

موکا: از ماست با طعم قهوه استفاده کنید و روی آن چیپس شکلات یا شربت شکلات بزنید. همچنین می توانید مقداری پودر کاکائو شیرین نشده نیز به مخلوط اضافه کنید.

تمشک لیمو: از ماست با طعم تمشک استفاده کنید و کمی پوست لیموترش را هم بزنید. این یکی برای تابستان عالی و فوق العاده با طراوت است.

توت فرنگی و شکلات: از ماست با طعم شکلاتی استفاده کنید و توت فرنگی خرد شده را اضافه کنید. یا برعکس این کار را انجام دهید و از ماست توت فرنگی استفاده کنید و شکلات چیپسی را اضافه کنید.

پای کرم لیمو: از ماست لیمو و عصاره وانیل استفاده کنید. روی آن مقداری کراکر گراهام له شده بریزید.

کره بادام زمینی و ژله: از این کاسه ماست الهام بگیرید و کره بادام زمینی، کنسرو میوه های تازه، بادام زمینی خرد شده و انواع توت های تازه را اضافه کنید.

لینک مفید:تمرینات تقویت عضلات شکم

پودینگ چیا را تا چه زمانی می توان در یخچال نگهداری کرد؟

پودینگ چیا را تا چه زمانی می توان در یخچال نگهداری کرد؟

پودینگ لاغری با دانه چیا، را می توان تا پنج روز در یخچال نگهداری کرد به شرطی که در ظرف دربسته باشد. این در مورد پودینگ چیا معمولی و ماست صادق است.

مهم است که توجه داشته باشید که برخی از میوه ها بعد از چند روز کاملاً لطیف می شوند، بنابراین ممکن است بخواهید به جای زمانی که در حال آماده کردن غذا هستید، میوه را درست قبل از سرو به آن اضافه کنید.

چگونه می توانید دانه های چیا را برای استفاده بعدی نگهداری کنید؟

نگهداری دانه چیا

نگهداری دانه های چیا برای استفاده بعدی یک راه آسان و راحت برای اطمینان از اینکه می توانید به مزایای تغذیه ای آنها دسترسی داشته باشید است.

ذخیره سازی موفقیت آمیز، خشک نگه داشتن دانه ها و دور از نور مستقیم است، زیرا قرار گرفتن در معرض هر دو می تواند ماندگاری دانه های چیا را کاهش دهد.

برای نگهداری دانه‌های چیا، آن‌ها را در یک ظرف دربسته مانند شیشه‌ یا کیسه‌های پلاستیکی قرار دهید. سپس ظرف را در جای خنک و تاریک مانند انبار یا کمد قرار دهید و در آن را محکم ببندید تا رطوبت وارد نشود.

اگر قصد دارید دانه چیا را در یخچال نگهداری کنید، مطمئن شوید که ظرف به خوبی بسته شده است. علاوه بر این، برچسب تاریخ خرید ظرف را در نظر بگیرید تا بدانید چه زمانی آنها را تعویض کنید.

این مراحل ساده به شما کمک می‌کند تا دانه‌های چیا را برای استفاده بعدی ذخیره کنید و اطمینان حاصل کنید که از مزایای تغذیه‌ای آن‌ها بیشترین بهره را خواهید برد.

لینک مفید:لاغری با سرکه سیب و نحوه مصرف سرکه سیب در سال 1400

فواید لاغری بادانه چیا برای سلامت زنان

فواید دانه چیا برای سلامت زنان

دانه چیا یکی از مغذی ترین مواد غذایی روی کره زمین است که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است که بدن شما برای حفظ سلامتی به آن نیاز دارد. خوردن دانه‌های چیا می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی زنان و مردان داشته باشد، از جمله بهبود هضم، افزایش سطح انرژی و سلامت قلب بهتر.

دانه چیا همچنین منبع عالی فیبر رژیمی است که می تواند به شما کمک کند مدت طولانی تری احساس سیری کنید و به شما امکان می دهد کمتر غذا بخورید و وزن سالم تری داشته باشید.

همچنین، دانه های چیا دارای آنتی اکسیدان های بالایی هستند که می توانند به کاهش التهاب و محافظت از سلول های شما در برابر آسیب کمک کنند. آنها همچنین منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی هستند که حاوی پروتئین بیشتری نسبت به سایر منابع گیاهی هستند.

در نهایت، دانه‌های چیا حاوی اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 و امگا 6 هستند که می‌تواند به کاهش سطح کلسترول و تقویت پوست و موی سالم برای زنان کمک کند. با تمام این فواید باورنکردنی، دلیلی وجود ندارد که چرا دانه چیا نخورید!

به همین دلیل است که بسیاری از زنان ترجیح می دهند دانه چیا را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. همچنین می توانید از آنها در اسموتی، بلغور جو دوسر، ماست و سالاد استفاده کنید. علاوه بر این، آنها همچنین می توانند به عنوان یک عامل غلیظ کننده در محصولات پخته شده استفاده شوند.

فواید دانه چیا شامل بهبود هضم، سطح انرژی، سلامت قلب و کنترل قند خون است. برای اینکه بیشترین بهره را از دانه چیا ببرید، باید حداقل دو قاشق غذاخوری از آن را در روز مصرف کنید.

اگر از آنها به عنوان بخشی از یک وعده غذایی مانند بلغور جو دوسر یا اسموتی استفاده می کنید، یک قاشق غذاخوری باید این کار را انجام دهد.

لینک مفید:برای لاغری شکم چه بخوریم19 خوراکی خوشمزه برای لاغری

آیا خوردن بیش از حد برای لاغری با دانه چیا عوارض جانبی دارد؟

بااین که لاغری با دانه چیا یکی از موثر ترین رژیم هاست ولی خوردن بیش از حد ممکن است باعث تداخل با برخی داروها شود. آنها همچنین ممکن است خطر خفگی داشته باشند.

دانه های چیا، که از گیاه مریم گلی به دست می آیند، بسیار مغذی و سرگرم کننده هستند.آنها در انواع دستور العمل ها، از جمله پودینگ، پنکیک و پارفی استفاده می شوند.

لاغری با دانه  چیا توانایی منحصر به فردی برای جذب مایعات و به دست آوردن قوام ژلاتینی دارند. به همین دلیل، آنها اغلب به عنوان یک عامل غلیظ کننده استفاده می شوند و حتی می توانند به عنوان یک جایگزین وگان برای تخم مرغ در برخی از محصولات پخته شده استفاده شوند.

دانه های چیا علاوه بر خواص ژله کنندگی و غلیظ کنندگی، به دلیل وجود مواد مغذی و فواید بالقوه برای سلامتی به خوبی شناخته شده اند.

با این حال، در حالی که دانه‌های چیا می‌توانند یک مکمل غذایی مغذی برای اکثر افراد باشند، خوردن نیز ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.

  • خوردن بیش از حد دانه های چیا می تواند باعث مشکلات گوارشی شود

دانه های چیا منبع خوبی از فیبر هستند و در هر وعده 1 اونس (28 گرم) 11 گرم فیبر فراهم می کنند.

فیبر برای سلامتی شما ضروری است، از جمله نقش های مهم دیگر، باعث افزایش منظم بودن و حمایت از باکتری های مفید در روده شما می شود. با این حال، فیبر بیش از حد می تواند برای برخی از افراد مشکلاتی ایجاد کند .

مصرف بیش از حد فیبر می تواند باعث مشکلاتی مانند درد شکم، یبوست، اسهال، نفخ و گاز شود.

این همچنین می تواند زمانی رخ دهد که مصرف فیبر زیاد با هیدراتاسیون ناکافی همراه باشد، زیرا آب برای کمک به عبور فیبر از سیستم گوارش ضروری است.

علاوه بر این، مبتلایان به بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون ممکن است نیاز به نظارت بر مصرف فیبر و محدود کردن دانه‌های چیا در هنگام تشدید بیماری داشته باشند.

این بیماری‌های مزمن باعث التهاب و باریک شدن دستگاه گوارش می‌شوند که می‌تواند منجر به علائمی مانند درد شکم، خونریزی، اسهال و کاهش وزن شود.

مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد فیبر ممکن است در طولانی مدت به محافظت در برابر بیماری های التهابی روده کمک کند. گفته می شود، کسانی که شعله ور شدن را تجربه می کنند باید مصرف فیبر خود را برای دوره های کوتاه مدت محدود کنند تا علائم را کاهش دهند.

با این حال، برای اکثر افراد، علائم منفی ناشی از مصرف زیاد فیبر را می توان با افزایش آهسته مصرف فیبر و نوشیدن مقدار زیادی آب برای کمک به عبور آن از بدن جلوگیری کرد.

  • خوردن دانه های چیا می تواند خطر خفگی داشته باشد

اگرچه لاغری با دانه های چیا برای اکثر مردم بی خطر است، اما ممکن است خطر خفگی را افزایش دهند. بنابراین مطمئن شوید که آنها را با دقت مصرف کنید، به خصوص اگر در بلع مشکل دارید.

این افزایش خطر به این دلیل است که دانه‌های چیا خشک وقتی در معرض آب قرار می‌گیرند متورم می‌شوند و حدود 10 تا 12 برابر وزن خود مایع جذب می‌کنند.

این خواص ژل کنندگی می تواند در پخت و پز یا پخت مفید باشد، اما پتانسیل ناامن بودن را دارند، زیرا دانه های چیا به راحتی می توانند متورم شوند و در گلو گیر کنند.

یک مطالعه موردی مرد 39 ساله ای را مورد بحث قرار داد که با خوردن یک قاشق غذاخوری دانه های خشک و سپس نوشیدن یک لیوان آب دچار حادثه خطرناکی با دانه چیا شد.

بذرها در مری او منبسط شدند و باعث انسداد شدند و او مجبور شد برای برداشتن آن به اورژانس مراجعه کند.

همیشه مطمئن شوید که دانه‌های چیا را حداقل 5 تا 10 دقیقه قبل از خوردن خیس کنید. کسانی که در بلع مشکل دارند ممکن است نیاز به احتیاط بیشتری در خوردن آنها داشته باشند.

دانه های چیا حاوی مقدار زیادی اسید آلفا لینولنیک (ALA)، نوعی اسید چرب امگا 3 است که عمدتاً در غذاهای گیاهی یافت می شود.

اسیدهای چرب امگا 3 بخشی ضروری از رژیم غذایی هستند و نشان داده شده است که از بسیاری از جنبه های سلامتی، از جمله عملکرد شناختی و سلامت قلب حمایت می کنند.

اسیدهای چرب ALA برای کسانی که ماهی نمی خورند بسیار مهم هستند، زیرا می توانند در مقادیر کم به دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) تبدیل شوند.

اینها دو شکل فعال اسیدهای چرب امگا 3 هستند و در غذاهای دریایی یافت می شوند.

اگرچه اسیدهای چرب امگا 3 به طور کلی برای سلامتی مفید شناخته می شوند، برخی از مطالعات ارتباطی بین مصرف ALA و سرطان پروستات پیدا کرده اند.

در واقع، یک مطالعه مشاهده ای بزرگ شامل 288268 مرد نشان داد که مصرف ALA با افزایش خطر ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات مرتبط است .

یک مطالعه مشاهده‌ای دیگر نشان داد که افرادی که دارای بالاترین غلظت اسیدهای چرب امگا 3 در خون بودند، در مقایسه با افرادی که غلظت خون پایین‌تری داشتند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات بودند.

با این حال، مطالعات در این مورد متناقض است. تحقیقات دیگر همچنین نشان داده است که اسیدهای چرب ALA ممکن است در برابر سرطان پروستات محافظت کنند.

یک بررسی از پنج مطالعه نشان داد که افرادی که حداقل 1.5 گرم ALA در روز می‌خورند، در مقایسه با افرادی که کمتر از 1.5 گرم در روز می‌خورند، خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهند.

به طور مشابه، یک مطالعه بزرگ دیگر روی 840242 نفر نشان داد که مصرف بیشتر ALA با خطر کمتر سرطان پروستات مرتبط است .

مهم است که به خاطر داشته باشید که این مطالعات فقط به ارتباط بین مصرف ALA و سرطان پروستات پرداختند. آنها عوامل دیگری را که می‌توانست نقش داشته باشد را در نظر نگرفتند.

  • برخی از افراد ممکن است به دانه چیا حساسیت داشته باشند

برخی از افراد ممکن است پس از خوردن دانه چیا واکنش آلرژیک را تجربه کنند، اگرچه این غیر معمول است.

علائم آلرژی غذایی ممکن است شامل استفراغ، اسهال و خارش لب یا زبان باشد.

در موارد شدید، آلرژی غذایی حتی می تواند منجر به آنافیلاکسی شود، یک وضعیت تهدید کننده زندگی که باعث دشواری در تنفس و گرفتگی در گلو و قفسه سینه می شود.

آلرژی به دانه چیا نادر است اما مستند شده است.

در یک مورد، مردی 54 ساله برای کمک به کاهش کلسترول خود شروع به خوردن دانه چیا کرد. با این حال، تنها چند روز بعد، او شروع به تجربه سرگیجه، تنگی نفس، کهیر و تورم کرد.

اگر برای اولین بار دانه چیا را امتحان کردید و علائم آلرژی غذایی را تجربه کردید، فورا مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

  • خوردن بیش از حد دانه های چیا ممکن است باعث تداخل با برخی داروها شود

در حالی که دانه‌های چیا برای اکثر افراد بی‌خطر هستند، اگر از داروهای قند خون یا فشار خون استفاده می‌کنید، ممکن است بخواهید میزان مصرف خود را تعدیل کنید.این به این دلیل است که خوردن بیش از حد دانه های چیا می تواند به طور بالقوه با اثرات برخی از این داروها تداخل داشته باشد.

لینک مفید:کالری مواد غذایی پر استفاده

  • داروهای دیابت

دیابت

برخی از مطالعات نشان داده اند که دانه های چیا می توانند به طور قابل توجهی سطح قند خون را کاهش دهنند خون را کاهش دهد.در بیشتر موارد، خوردن مقادیر متوسط دانه چیا می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنند.

با این حال، دوزهای انسولین شخصی سازی شده و با دقت تنظیم می شود تا از افت و افزایش قند خون جلوگیری شود .خوردن مقدار زیاد دانه چیا می تواند باعث کاهش سطح قند خون شود و ممکن است نیاز به تنظیم دوز داروی دیابت شما داشته باشد.

  • داروهای فشار خون
فشار خون
فشار خون

دانه چیا علاوه بر کاهش قند خون، در کاهش فشار خون نیز موثر است.در یک مطالعه، خوردن دانه چیا به مدت 12 هفته باعث کاهش فشار خون، همراه با نشانگرهای قند خون و التهاب شد .

این به این دلیل است که دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که نشان داده شده است به عنوان رقیق کننده خون عمل می کند و ممکن است فشار خون را کاهش دهد.

مطالعه ای روی 90 فرد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که مصرف مکمل های اسید چرب امگا 3 به مدت هشت هفته باعث کاهش فشار خون سیستولیک 22.2 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک تا 11.95 میلی متر جیوه می شود.

با این حال، افراد حاضر در این مطالعه نیز تحت دیالیز بودند، بنابراین این نتایج ممکن است برای جمعیت عمومی قابل استفاده نباشد .

کسانی که فشار خون بالا دارند ممکن است توانایی دانه چیا در کاهش فشار خون را مطلوب بدانند. با این حال، دانه چیا ممکن است فعالیت داروهای فشار خون را افزایش دهد، که می تواند منجر به افت فشار خون یا فشار خون پایین شود.

دانه های چیا بسیار مغذی هستند، دارای فهرست طولانی از فواید سلامتی هستند و می توانند یک مکمل غذایی سالم برای اکثر افراد باشند.

با این حال، اعتدال کلیدی است، زیرا خوردن بیش از حد ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.برای جلوگیری از این امر، با 1 اونس (28 گرم) در روز شروع کنید و قبل از اینکه به آرامی میزان مصرف خود را افزایش دهید، میزان تحمل خود را ارزیابی کنید.

همچنین، با افزایش مصرف فیبر خود، هیدراته بمانید و دانه‌های چیا را به مدت 5 تا 10 دقیقه قبل از خوردن خیس کنید.اگر آنها را در حد اعتدال مصرف کنید، دانه های چیا می توانند یک مکمل عالی برای یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشند.

منبع

5/5 - (1 امتیاز)

آیا این مطالب برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *